Κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον ειδικό απεσταλμένο των Ηνωμένων Πολιτειών για το κλίμα κ. Τζον Κέρι, αναμένεται να έχει σήμερα ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης στη Σαουδική Αραβία, σύμφωνα με τους συνεργάτες του.

Ο πρόεδρος της κυβέρνησης θα μιλήσει σήμερα στο φόρουμ «Middle East Green Summit» που διοργανώνεται στο Ριάντ, το οποίο στοχεύει στη μείωση της εκπομπής ρύπων και στην εξισορρόπηση του αποτυπώματος των ορυκτών καυσίμων μέσω της χρήσης τεχνολογιών «καθαρής» ενέργειας.

Στο εν λόγω φόρουμ να μιλήσουν αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων και εκ μέρους των Ηνωμένων Πολιτειών ο κ. Κέρι, με τον Έλληνα πρωθυπουργό να δράττει την ευκαιρία για ένα τετ α τετ μαζί του.

Θυμίζουμε ότι τον Απρίλιο ο απεσταλμένος του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν για ζητήματα που αφορούν την κλιματική αλλαγή, συμμετείχε διαδικτυακά από την Ουάσιγκτον στην τελετή απονομής του Διεθνούς Βραβείου Φιλελληνισμού «Lord Byron», και έκανε ειδική αναφορά στον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει ο Έλληνας πρωθυπουργός εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την προώθηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και τη βελτίωση του κλίματος.

Όπως είχε πει, «η ηγετική θέση της Ελλάδας είναι καθοριστική για εμάς. Είναι πραγματικά σπουδαίο να βλέπει κανείς την Ελλάδα να συγκαταλέγεται σήμερα ανάμεσα στους μεγαλύτερους παραγωγούς αιολικής και ηλιακής ενέργειας της Ευρώπης και να βλέπουμε την προσωπική δέσμευση του πρωθυπουργού για την απολιγνιτοποίηση της ελληνικής ενέργειας ταχύτερα από όλες τις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης». Αντίστοιχα θετικό κλίμα αναμένεται να συναντήσει ο κ. Μητσοτάκης και κατά τη σημερινή συνάντηση με τον πάλαι ποτέ υπουργό Εξωτερικών της υπερδύναμης.