Μπορεί ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής Βασίλης Κεγκέρογλου να κατέθεσε χθες τις απαιτούμενες υπογραφές στήριξης προκειμένου να είναι υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος (και με το παραπάνω, αφού απαιτούνταν 5.000 και εκείνος προσκόμισε 6.837) ωστόσο δεν είναι ακόμη βέβαιο πως θα είναι ένας από τους επίδοξους μνηστήρες μιας και η απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου να είναι και εκείνος υποψήφιος, τον έβαλε σε δεύτερες σκέψεις.

«Αυτό που χρειάζεται είναι μια ισχυρή σοσιαλδημοκρατική παράταξη που να κάνει σκόπιμη κριτική στην κυβέρνηση και να καλύψει το κενό του ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε μεταξύ άλλων ο βουλευτής μιλώντας σήμερα στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, προσθέτοντας ότι «έχουμε χτίσει μια αυτόνομη πορεία με μια πρόταση σοσιαλδημοκρατική, το επονομαζόμενο πράσινο συμβόλαιο. Το πρόγραμμα του ΚΙΝΑΛ ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πολιτών, και το έχει χτίσει πέτρα – πέτρα η Φώφη Γεννηματά. Με την υποψηφιότητά του μπορώ να προσθέσω το πολιτικό σχέδιο για την επανασύνδεση του κινήματος με την κοινωνία, αν και τώρα με την επίσημη υποψηφιότητα του Γιώργου Παπανδρέου υπάρχουν νέα δεδομένα. Όλο το πολιτικό σκηνικό επηρεάζεται με τον ένα ή την άλλο τρόπο».

Ερωτηθείς ευθέως εάν θα αποσύρει τελικά υποψηφιότητα του, απάντησε με νόημα πως θα αξιολογήσει μαζί με συνεργάτες του τα δεδομένα με βάσει το καλό του κινήματος. «Σήμερα θα αποφασίσω την στάση μου στην διεκδίκηση της ηγεσία του ΚΙΝΑΛ», ήταν τα λόγια του, με τις πληροφορίες να επιμένουν πως κατά πάσα πιθανότητα θα υποχωρήσει.