Αναβρασμός επικρατεί στην Νέα Δημοκρατία καθώς μετά την επίσημη ανακοίνωση του κόμματος της Ντόρα Μπακογιάννη,εκτός των διαγραφών, έχουν ξεκινήσει και αυτοδιαγραφές στελεχών στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Χαρακτηριστικό είναι το άρθρο του κ. Κώστα Πάσχου, πρώην μέλους της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος ουσιαστικά αυτοδιαγράφεται από τη Νέα Δημοκρατία και προσχωρεί στη Δημοκρατική Συμμαχία.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Πάσχος, «η κυρία Μπακογιάννη χάραξε με την ίδρυση του κόμματος της, με απόλυτα σαφή λόγο και καθαρή ιδρυτική διακήρυξη ποιο θα είναι το ταξίδι και η πολιτική που θα ακολουθήσει στο μέλλον.

Αυτό που μέλλει να δούμε όλοι εμείς και να αποφασίσουμε (από όποιο χώρο και αν προερχόμαστε) είναι ποιο θα είναι το πλήρωμα της παράταξης που θα διεκδικήσει να ηγηθεί «της συμμαχίας» των ευρύτερων δυνάμεων της κεντροδεξιάς για την ανάληψη των ευθυνών της χώρας;

Χαρακτηρισμοί από το ευρύτερο περιβάλλον της παρέας των «νεοσσών» προερχόμενων από την Πολιτική Άνοιξη, ότι η Ντόρα με τη Δημοκρατική Συμμαχία θέλει να επιτύχει τη μη πρωθυπουργοποίηση του Αντώνη Σαμαρά, δεν αξίζουν σχολιασμό αυτή την κρίσιμη περίοδο που διανύει η χώρα μας.

Άλλωστε η μείωση αξιοπιστίας, σοβαρότητας, ευθύνης αλλά και ανασφάλειας προκύπτει από την ίδια την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας ακολουθώντας τις συμβουλές των «νεοσσών» και διαγράφοντας βουλευτές, στελέχη και την ιστορία της παράταξης.

Ο ιστορικός του μέλλοντος θα αναφερθεί στις ευθύνες όλων μας, ποιοι ήταν χρήσιμοι, λιγότερο χρήσιμοι, και ακόμα και καταστροφικοί στην παράταξη μας. Καλό είναι να ανοίξουμε τα αυτιά και τα μάτια μας όλοι, να συμμαχήσουμε με τις υγιείς δυνάμεις της κεντροδεξιάς και να ασχοληθούμε με τα σοβαρά προβλήματα της χώρας κάνοντας σοβαρή αντιπολίτευση για το καλύτερο δυνατό μέλλον την Ελλάδας.

Αυτή δεν είναι η Νέα Δημοκρατία, η μεγάλη παράταξη, που όλοι μας πιστέψαμε και πορευτήκαμε έως και σήμερα μαζί».