Η Τουρκία συνεχίζει να προκαλεί ανεβάζοντας συνεχώς τους τόνους στη διένεξη με τη χώρα μας ενώ εκφράζει ανοιχτά τον εκνευρισμό της αναφορικά με τις συμφωνίες που έχουν υπογραφεί από την Ελλάδα με τη Γαλλία και τις ΗΠΑ. Αυτή τη φορά στο παιχνίδι εντυπώσεων συμμετέχει και ο ηγέτης του ψευδοκράτους, Ερσίν Τατάρ.

Όπως χαρακτηριστικά μετέδωσε σε ρεπορτάζ του το πρωί της Δευτέρας (18/10) ο Ερσίν Τατάρ ανέφερε ότι μαζί με την Τουρκία αυτό που επιθυμούν είναι η κυριαρχία στο Αιγαίο μέχρι και την Ανατολική Μεσόγειο. 

«Στον αγώνα στην Ανατολική Μεσόγειο υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας, στη Γαλάζια Πατρίδα, στα γαλάζια νερά, όπως και στις έρευνες υδρογονανθράκων» δήλωσε ο ηγέτης του ψευδοκράτους όπως τόνισε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Τουρκία, Μανώλης Κωστίδης.

«Για την κυριαρχία μας από το Αιγαίο μέχρι και τον κόλπο της Αλεξάνδρειας, στη Γαλάζια Πατρίδα, στους αιθέρες, όταν τα δούμε όλα αυτά μαζί με την Τουρκία, καταλαβαίνουμε ότι η παρουσία της Τουρκίας στην Κύπρο είναι σημαντική για την ασφάλεια των Τουρκοκυπρίων. Όπως και η ΤΔΒΚ είναι σημαντική για την ασφάλεια της Τουρκίας» πρόσθεσε ο Ερσίν Τατάρ κατά τις ίδιες πληροφορίες.

ΕΡΣΙΝ ΤΑΤΑΡ

Παράλληλα ο ανταποκριτής του τηλεοπτικού σταθμού υπενθύμισε πως στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε το Σάββατο και ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας, Φουάτ Οκτάι. «Η Κύπρος είναι τουρκική από το 1571» είπε και πρόσθεσε πως στα Βαρώσια «δεν υποχωρούμε» παρά τις συστάσεις της Ε.Ε να μην προχωρήσουν στο άνοιγμά τους. 

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.