Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει μέσω γραπτής του δήλωσης ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, με αφορμή ανάρτηση του εκπροσώπου τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την κακοκαιρία που πλήττει το λεκανοπέδιο και άλλες περιοχές της χώρας.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ βλέπει σε κάθε φυσικό φαινόμενο μια ευκαιρία αντιπολίτευσης. Με φρικτούς λαϊκισμούς και ευφυολογήματα ούτε λίγο ούτε πολύ μας λέει: “Πλημμύρισε ένα σχολείο; Φταίει η κυβέρνηση”. Και με την ευκαιρία, “όχι στην αξιολόγηση” και πάλι “όχι στην ελληνογαλλική συμφωνία”. Αυτός ήταν πάντα ο ΣΥΡΙΖΑ και δεν αλλάζει», αναφέρει συγκεκριμένα ο κ. Οικονόμου.

Και προσθέτει: «Στα σοβαρά τώρα. Αντιλαμβανόμαστε την αγωνία και φυσικά την ταλαιπωρία των πολιτών από ένα φαινόμενο πολύ μεγάλης έντασης, όπως έχουν προειδοποιήσει οι επιστήμονες. Η πυροσβεστική και η αστυνομία σπεύδουν να βοηθήσουν, το 112 έχει ενεργοποιηθεί και το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας συντονίζει το σύνολο του κρατικού μηχανισμού για να προστατεύσουμε ανθρώπινες ζωές, δημόσιες υποδομές και ιδιωτικές περιουσίες».

Ηλιόπουλος: Η κυβέρνηση ούτε θέλει, ούτε μπορεί, να εγγυηθεί την ασφάλεια της κοινωνίας

Νωρίτερα, ο Νάσος Ηλιόπουλος είχε κοινοποιήσει στα social media το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου από το πλημμυρισμένο σχολείο στη Νέα Φιλαδέλφεια, γράφοντας, στην ίδια ανάρτηση, τα εξής:

«Η εικόνα των μαθητών και μαθητριών σχολείου της Νέας Φιλαδέλφειας που απομακρύνονται από την τάξη πάνω σε μία αυτοσχέδια γέφυρα από θρανία προκαλεί θυμό.

Η κυβέρνηση για άλλη μια φορά μονότονα θα προσπαθήσει να ρίξει τις ευθύνες κάπου αλλού. Περιμένουμε να δούμε εάν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος θα επικαλεστεί ξανά τον Θεό ή θα είναι πιο δημιουργικός αυτή τη φορά.

Όσο για την κα Κεραμέως, θα συνεχίσει να μιλάει για αξιολόγηση σχολικών μονάδων αδυνατώντας να κατανοήσει ότι μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς έχουν ήδη αξιολογήσει την ίδια ως τη χειρότερη και πιο αδιάφορη για τα πραγματικά προβλήματα Υπουργό Παιδείας της Μεταπολίτευσης».

«Το σίγουρο είναι», κατέληξε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, «ότι για άλλη μια φορά η κυβέρνηση δείχνει ότι ούτε θέλει, ούτε μπορεί, να εγγυηθεί την ασφάλεια της κοινωνίας».

Η εικόνα των μαθητών και μαθητριών σχολείου της Νέας Φιλαδέλφειας που απομακρύνονται από την τάξη πάνω σε μία αυτοσχέδια γέφυρα από θρανία προκαλεί θυμό. Η κυβέρνηση για άλλη μια φορά μονότονα θα προσπαθήσει να ρίξει τις ευθύνες κάπου αλλού. Περιμένουμε να δούμε εάν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος θα επικαλεστεί ξανά τον Θεό ή θα είναι πιο δημιουργικός αυτή τη φορά. Όσο για την κα Κεραμέως, θα συνεχίσει να μιλάει για αξιολόγηση σχολικών μονάδων αδυνατώντας να κατανοήσει ότι μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς έχουν ήδη αξιολογήσει την ίδια ως τη χειρότερη και πιο αδιάφορη για τα πραγματικά προβλήματα Υπουργό Παιδείας της Μεταπολίτευσης.Το σίγουρο είναι ότι για άλλη μια φορά η κυβέρνηση δείχνει ότι ούτε θέλει, ούτε μπορεί, να εγγυηθεί την ασφάλεια της κοινωνίας.

Posted by Νάσος Ηλιόπουλος on Thursday, October 14, 2021