Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία της αποτίμησης των ζημιών στις πληγείσες από τις καταστροφικές πλημμύρες περιοχές, η οποία θα γίνει με εγκυρότητα και ταχύτητα – όπως τόνισε- ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ειδικά για την Βόρεια Εύβοια, η οποία επλήγη από τις φωτιές του Αυγούστου ο Γιάννης Οικονόμου επισήμανε ότι γίνονται: «Εργώδεις προσπάθειες από την Κυβέρνηση και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, προκειμένου να επιλυθούν όλα τα προβλήματα σε λίγο χρόνο. Μέχρι σήμερα για να προκηρυχθεί μια μελέτη για ένα αντιπλημμυρικό έργο χρειαζόντουσαν 6 μήνες και για να υλοποιηθεί το έργο τουλάχιστον 2 χρόνια. Εμείς έχουμε συντμήσει τους 6 μήνες σε 1,5 και με ολοκληρωμένες μελέτες έχουμε ήδη ξεκινήσει να κάνουμε πράγματα».

Σημείωσε δε, εντός της εβδομάδας θα ξεκινήσουν και άλλα αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα, εξηγώντας ότι μόνο στη Λίμνη της Εύβοιας, εργάζονται πάνω από 500 άτομα στην περιοχή.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.