Στην έκτακτη χρηματοδότηση ύψους 20 εκατ. ευρώ που θα διατεθεί για τις περιοχές της Εύβοιας που επλήγησαν από την έντονη κακοκαιρία, εστίασε ο Χρήστος Τριαντόπουλος υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, αρμόδιος για θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης το πρωί της Δευτέρας (11/10).

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3 επεσήμανε πως τα χρήματα θα κατευθυνθούν προς τους δήμους της Ευβοίας και την Περιφέρεια έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες από τις πλημμύρες και για να συνεχιστούν τα έργα, μεταξύ των οποίων και ο καθαρισμός των ρεμάτων.

«Την ερχόμενη εβδομάδα θα αρχίσουν τα αντιπλημμυρικά έργα, ενώ προχωρούν τα αντιδιαβρωτικά μέτρα και υπάρχει συνεργασία με τους δημάρχους» είπε χαρακτηριστικά ο Χρήστος Τριαντόπουλος.

«Η πολιτεία θα πρέπει να είναι δίπλα στον πολίτη και στο κομμάτι της πρόληψης αλλά και στο κομμάτι της αρωγής» ανέφερε κλείνοντας.

Κακοκαιρία – Βόρεια Εύβοια: Δραματική η κατάσταση, μετρούν τις πλήγες τους οι κάτοικοι

Οι κάτοικοι στη Βόρεια Εύβοια συνεχίζουν να μετρούν τις πληγές τους. Δύο μήνες μετά τις πυρκαγιές του καλοκαιριού, ήρθε η κακοκαιρία η οποία προκάλεσε τεράστιες καταστροφές.

Εικόνες από την περιοχή αποτυπώνουν τη βιβλική καταστροφή που έχει φέρει ο μεγάλος όγκος νερού.

Δείτε φωτογραφίες