Η Νίκη Κεραμέως ανακοίνωσε το βράδυ της Παρασκευής (8/10) ότι η απεργία της ΑΔΕΔΥ κρίθηκε από το δικαστήριο παράνομη και καταχρηστική.

Σε ανάρτησή της στο Twitter, η υπουργός Παιδείας αναφέρει ότι «παράνομη και καταχρηστική κρίθηκε από το Δικαστήριο η απεργία της ΑΔΕΔΥ, μέσω της οποίας συνδικαλιστικές οργανώσεις της εκπαίδευσης καλούσαν σε συνέχιση της απεργίας από κάθε αξιολόγηση».

«Συνεχίζουμε για ένα καλύτερο σχολείο, αυτό που αξίζουν τα παιδιά μας και οι εκπαιδευτικοί μας» τονίζει η κ. Κεραμέως.

Σημειώνεται ότι η υπουργός είχε καταθέσει αγωγή κατά της ΑΔΕΔΥ για τη νέα απεργία των δασκάλων τη Δευτέρα, η οποία λόγω του κατεπείγοντος εκδικάστηκε την Παρασκευή. Η υπουργός Παιδείας ζητούσε να κηρυχθεί παράνομη η νέα αυτή απεργία κατά της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών, «πανομοιότυπη της οποίας έχει ήδη κριθεί παράνομη» όπως αναφέρεται στο κείμενο.

Τι προβλέπει η απόφαση

Εκτός από τον παράνομο χαρακτήρα της απεργίας, που είχε διαπιστωθεί και με την προηγούμενη δικαστική απόφαση σχετικά με απεργία της ΔΟΕ/ΟΛΜΕ, αυτή τη φορά η απεργία κρίθηκε επιπλέον και καταχρηστική και άμεσα εκτελεστή η απόφαση.

Επιπλέον η απόφαση προβλέπει και χρηματική ποινή ύψους 3.000 ευρώ για κάθε παράβαση, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η υπουργός ζήτησε να κηρυχθεί παράνομη η απεργία-αποχή κατά της αξιολόγησης καταγγέλλοντας ότι «πρόκειται για μεθόδευση», καθώς «γίνεται για τους ίδιους ακριβώς λόγους και με τα ίδια ακριβώς αιτήματα που προέβαλαν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις εκπαιδευτικών στη δική τους απεργία-αποχή που κρίθηκε παράνομη μόλις πριν 6 ημέρες», ενώ «τίθεται και το ζήτημα της εφαρμογής ή μη νόμου ψηφισμένου από τη Βουλή των Ελλήνων, δεδομένου ότι η ΑΔΕΔΥ απεργεί ακριβώς για αυτό, δηλ. για την κατάργηση των ψηφισμένων νομοθετικών διατάξεων για την αξιολόγηση εκπαιδευτικού έργου».