Μητσοτάκης: Να ζητήσει παράταση η κυβέρνηση

«Δεν θέλω η χώρα να βρεθεί απροστάτευτη την 1η Μαρτίου»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
12:07
09/02/2015
Μητσοτάκης: Να ζητήσει παράταση η κυβέρνηση
4
loading

«Δεν θέλω σε καμία περίπτωση η χώρα την 1η Μαρτίου να βρεθεί απροστάτευτη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε σημερινές του δηλώσεις ζητώντας από την κυβέρνηση να υπογράψει μια παράταση του υφιστάμενου προγράμματος μέχρι τον Μάιο-Ιούνιο ώστε να εξευρεθεί χρόνος για διαπραγμάτευση.

Μιλώντας στον Real FM, o κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ τόνισε κατηγορηματικά: «Η άποψή μου είναι σαφής. Η κυβέρνηση πρέπει έστω και σήμερα να ζητήσει την παράταση του υφιστάμενου προγράμματος». «Αυτό το οποίο δεν θα ήθελα σε καμία περίπτωση να συμβεί είναι η χώρα την 1η Μαρτίου να βρεθεί απροστάτευτη. Αυτό μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες για τη ρευστότητα του τραπεζικού συστήματος και φυσικά να δυσχεράνει και τη χρηματοδότηση του ελληνικού δημοσίου», σημείωσε.

Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε: «Αν τώρα την παράταση θέλουμε να τη βαφτίσουμε γέφυρα ή να είμαστε δημιουργικοί στη φρασεολογία που θα χρησιμοποιήσουμε αυτό είναι στη διακριτική ευχέρεια της κυβέρνησης να στο κάνει. Αλλά τονίζω στο Eurogroup της 16ης Φεβρουαρίου πρέπει να υπάρχει μία συμφωνία η οποία θα δώσει στη νέα κυβέρνηση τον απαραίτητο χρόνο τον οποίο ζητά προκειμένου να διαπραγματευτεί την ουσία του προγράμματος. Αφήνω στην άκρη το γεγονός ότι μου έκανε εντύπωση ο βαθμός μη προετοιμασίας της κυβέρνησης στα ζητήματα αυτά, θα το σχολιάσουμε σε άλλη χρονική συγκυρία αυτό. Αυτό το οποίο επείγει είναι να μη βρεθεί η χώρα στον αέρα μετά το Eurogroup της 16ης Φεβρουαρίου και νομίζω ότι η ενδεδειγμένη λύση αυτή τη στιγμή, και σ’ αυτό θα παράσχει στήριξη και η ΝΔ χωρίς αστερίσκους, υποσημειώσεις ή άλλες αναφορές, κυβιστήσεις ή προσπάθειες να περιγράψουμε την κατάσταση με υποτιμητικούς όρους, δεν είναι αυτό το θέμα μας σήμερα, το ζητούμενο είναι να μην κινδυνεύσει η άμεση χρηματοδότηση της χώρας, γιατί αυτό αυτή τη στιγμή διακινδυνεύεται».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ σχολίασε και την απουσία αρκετών συναδέλφων του στο κόμμα κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων από τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα: «Βεβαίως και με ενόχλησε και δεν πρέπει να επαναληφθεί».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
  1. avatar Giorgos

    Δεν παίζει πια τι θες εσύ.... είμαστε στο εμείς...πλέον...κυριακιούλη...

  2. Κυριάκο πρόσεξε τι λες εκθέτης τον αρχηγό σου,για αν γνώριζε ότι θα μείνουμε από λεφτά τον Μάρτιο γιατί ζήτησε 2μηνη παράταση; Εξάλλου το μύριζε στον αέρα! Τώρα τι μύριζε ρώτησέ τον.Ξέρεις ,κάποιοι από εμάς ξυπνήσαμε και πλέον προσέχουμε πολύ καλά το τι λέτε ,εσείς δεν θυμάστε και γίνεστε νούμερα!

  3. avatar ArisPs

    Σε ρώτησε κανείς εσένα;;;

  4. avatar megaloagroths

    η παραταση θελει υπογραφη και ορους,μην κανεις το χαζο

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει