Στις 15:00 ο Θάνος Πλεύρης θα προχωρήσει σε ανακοινώσεις για τις νέες ελευθερίες στους εμβολιασμένους.

Ο κ. Πλεύρης, μιλώντας στην τηλεόραση του Open το πρωί της Τετάρτης, ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρξουν νέα πιεστικά μέτρα για τους μη εμβολιασμένους.

Ο υπουργός Υγείας είπε ακόμα ότι στις 10 το πρωί θα υπάρξει συνεδρίαση της Επιτροπής των ειδικών στην οποία θα δώσει το «παρών» και ο ίδιος, και θα ακολουθήσουν οι ανακοινώσεις.

Όπως έγραψε και το πρωί το Newsbeast, οι εμβολιασμένοι φαίνεται πως θα επιστρέψουν ολοκληρωτικά στην κανονικότητα και οι ανεμβολίαστοι μένουν εκτός σε πολλές δραστηριότητες,κάτι που θα ισχύσει και στις κόκκινες περιοχές, όπου όσοι θα επιθυμούν να ζήσουν κάτι από τα παλιά, ακόμα και να χορέψουν και να διασκεδάσουν θα μπορούν αρκεί να είναι εμβολιασμένοι.

Επίσης, εκτιμάται ότι οι νέες αυτές ελευθερίες για τους εμβολιασμένους ενδέχεται να γίνουν το δέλεαρ ειδικά για τις ηλικιακές ομάδες έως 30 ετών που κατά κύριο λόγο αγαπούν την διασκέδαση.

Κορονοιός: Τι θα ισχύσει σε εστίαση και διασκέδαση, οι αλλαγές – Κανονικά οι παρελάσεις

Σύμφωνα με τα όσα είναι γνωστά μέχρι τώρα, στα καταστήματα, δηλαδή εστιατόρια, κέντρα διασκέδασης, κλαμπ, μπαρ κ.α. οι εμβολιασμένοι δεν θα μπαίνουν απλά δείχνοντας το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους αλλά θα μπορούν να χορέψουν, που σημαίνει ότι πλέον η διασκέδαση θα είναι και για όρθιους, δηλαδή όπως είχαμε συνηθίσει.

Όλοι οι χώροι θα μπορούν να έχουν επίσης πληρότητα 100% και τελειώνει και η απαγόρευση κυκλοφορίας από τη 1 έως τις 6 το πρωί. Άγνωστο παραμένει πώς θα μπορούν να γίνονται ακόμα αποδεκτοί οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι.

Στο πλαίσιο του σχεδίου επιστροφής στην κανονικότητα αναμένεται να ανακοινωθεί και άρση των περιορισμών στο λιανεμπόριο. Οι εμπορικές επιχειρήσεις θα επιστρέψουν στην κανονική λειτουργία τους χωρίς περιορισμούς σε τετραγωνικά αλλά και αποστάσεις, με την μάσκα πάντως στους κλειστούς χώρους να παραμένει υποχρεωτική.

Τέλος και οι παρελάσεις θα γίνουν κανονικά όπως έχουν ανακοινώσει ήδη κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης. Η 28η Οκτωβρίου θα γιορταστεί κανονικά με τους πολίτες να μπορούν να παρακολουθήσουν την παρέλαση αρκεί να τηρούν τα μέτρα όπως οι αποστάσεις αλλά και η μάσκα όπου υπάρχει συνωστισμός.