Κατόπιν συνεννόησης με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη επιτέθηκε λεκτικά κατά του μέχρι πρότινος βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Μπογδάνου ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στην Ολομέλεια της Βουλής σύμφωνα με πληροφορίες του Νewsbeast.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο κ. Δένδιας όταν επιχείρησε να συνετίσει τον βουλευτή, χρησιμοποίησε σε έντονο ύφος, την εξής φράση: «Όσο εκπροσωπώ εγώ την κυβέρνηση σε αυτή εδώ την αίθουσα, δεν θα ξαναγίνει ανεκτή τέτοια προσπάθεια, να είμαστε εξηγημένοι».

Ο κ. Δένδιας εκείνη την ώρα δεν ήταν απλώς ένα μέλος της κυβέρνησης που είχε πάρει το λόγο και μιλούσε με έντονο ύφος κατά του κ. Μπογδάνου, αλλά εκπροσωπούσε ολόκληρη την κυβέρνηση.

Όταν ο βουλευτής σημείωνε νωρίτερα πως κανείς στην αίθουσα δεν τον αναγκάζει να μιλήσει για Βόρεια Μακεδονία προσθέτοντας πως «ο Γρίβας έλεγε πως έχουμε τρεις εχθρούς, τους Άγγλους, τους Τούρκους και τους κομμουνιστές. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος ήταν οι κομμουνιστές», με τον Θανάση Παφίλη να απαντά πως «στεναχωρήθηκε ο Μπογδάνος που συνέλαβαν τους ομοίους του με στυλιάρια και βρήκε το χώρο να ρίξει δηλητήριο. Είναι γεμάτο αίμα αυτός ο τόπος όταν οι πρόγονοι σας ήταν συνεργάτες των Γερμανών και ταγματασφαλίτες.

Αυτά που λέτε τα λέει και η χρυσή Αυγή», ενημερώθηκε κατευθείαν ο πρωθυπουργός και κατόπιν αυτού ο κ. Δένδιας πήρε την έγκριση προκειμένου να είναι οξύς κατά του μέχρι εκείνη τη στιγμή μέλους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Άλλωστε το Μέγαρο Μαξίμου είχε ήδη βγάλει «κίτρινη κάρτα» κατά του κ. Μπογδάνου από τα μέσα Σεπτεμβρίου όταν αναπαρήγαγε ένα ξενοφοβικό άρθρο στον λογαριασμό του στο Twitter, που περιείχε μάλιστα και λίστα με ονόματα παιδιών από νηπιαγωγείο της Κυψέλης