Στη συνεδρίαση του Eurogroup, στο Λουξεμβούργο, προσήλθε σήμερα ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας και σε δηλώσεις του τόνισε την ανάγκη μιας συνεκτικής ευρωπαϊκής απάντησης στην άνοδο των τιμών της ενέργειας που απειλούν την οικονομική ανάκαμψη και την πράσινη μετάβαση.

«Η ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας είναι ισχυρή, πολύ πιο ισχυρή από τις αρχικές προβλέψεις», δήλωσε ο Έλληνας υπουργός. Ωστόσο, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, τόνισε ότι «η άνοδος των τιμών της ενέργειας, ειδικά οι τιμές του φυσικού αερίου, απειλεί την ανάκαμψη της οικονομίας και θέτει σε κίνδυνο την πράσινη μετάβαση. Αυτό δημιουργεί μια νέα πρόκληση για όλα τα μέλη της ΕΕ, που δεν μπορούν να την αντιμετωπίσουν μόνα τους. Πρέπει να αναλάβουμε συγκεκριμένες ενέργειες σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

Σύμφωνα με τον Χρ. Σταϊκούρα, αυτή η πρόκληση μπορεί να αντιμετωπιστεί με τη δημιουργία νέων εργαλείων, με τη χρήση εργαλείων αντιστάθμισης, με τη λήψη πολλών στοχευμένων μέτρων, για την αντιμετώπιση του προβλήματος, προκειμένου να μειωθεί η επιβάρυνση των νοικοκυριών.

Ο Χρ. Σταϊκούρας σημείωσε ότι η Ελλάδα έχει λάβει στοχευμένα μέτρα για να μειωθεί η επιβάρυνση των ελληνικών νοικοκυριών. Ταυτόχρονα όμως, η Ελλάδα ζητά μέσω επιστολής στο Eurogroup, «μια συνεκτική ευρωπαϊκή απάντηση σε αυτό το θέμα», είπε ο υπουργός Οικονομικών.