Έφυγαν από το Ποτάμι για να στηρίξουν ΣΥΡΙΖΑ

Εγκαταλείπουν τον Θεοδωράκη - Διαβάστε την επιστολή τους


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
15:41
02/02/2015
Έφυγαν από το Ποτάμι για να στηρίξουν ΣΥΡΙΖΑ
35
loading

Οκτώ πρώην στελέχη του κόμματος του Σταύρου Θεοδωράκη στηρίζουν με επιστολή τους την προσπάθεια της νέας κυβέρνησης να τηρήσει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις και δηλώνουν το «παρών» ως απλοί πολίτες στην προσπάθεια αυτή.

Σε επιστολή τους που έστειλαν και δημοσιεύουν στο tvxs.gr, καταγγέλλουν τη στάση της αντιπολίτευσης και κάνουν λόγο για «καλλιέργεια κλίματος τρομοκρατίας εις βάρος του ελληνικού λαού», τονίζουν δε ότι «η αποκατάσταση του αισθήματος δικαίου είναι βασική απαίτηση της ελληνικής κοινωνίας».


Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή:

Στις εκλογές της 25ης Γενάρη, οι Έλληνες πολίτες έδωσαν με την ψήφο τους την εντολή για την εφαρμογή του προγράμματος του πολιτικού σχηματισμού που πλειοψήφησε σε αυτές. Με διαφοροποιημένο ενδεχομένως ύφος και -όπως είχε προεκλογικά ανακοινωθεί- διαφοροποιημένη στόχευση διαπραγμάτευσης σε σχέση με την απερχόμενη κυβέρνηση.

Έδωσαν εντολή απαλλαγής από την λιτότητα, ριζικών μεταρρυθμίσεων σε όλους τους τομείς του κράτους, πάταξης της φοροδιαφυγής και της διαπλοκής, η οποία διασπαθίζει επί δεκαετίες το δημόσιο χρήμα.

Έδωσαν εντολή αποκατάστασης της Δημοκρατίας στην χώρα, της εύρυθμης λειτουργίας των θεσμών, της κοινωνικής συνοχής, και μια εντολή για μια πιο πετυχημένη αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, η οποία μαστίζει την πατρίδα μας.

Η νέα κυβέρνηση ξεκινάει την εφαρμογή της πολιτικής που εξήγγειλε προεκλογικά, σε μία στιγμή που αναμένονται πολλά από αυτή, τόσο από εμάς τους Έλληνες πολίτες όσο και από τη διεθνή κοινότητα.

Η παραμονή δύο μόνο πολιτικών κομμάτων στην εξουσία τα τελευταία 40 χρόνια, δύο κομμάτων που στο τέλος έπεισαν τους πάντες ότι οι πολιτικές τους συγκλίνουν σε όλους σχεδόν τους τομείς, είχε σαν αποτέλεσμα έναν κρατικό μηχανισμό προσαρμοσμένο στον παλιό τρόπο διακυβέρνησης.

Τόσο κατά την προεκλογική περίοδο αλλά και σήμερα, κέντρα εξουσίας συνδεδεμένα με συγκεκριμένα επιχειρηματικά , εθνικά και άλλα συμφέροντα εκτελούν μία ενορχηστρωμένη επίθεση εναντίον κάθε προσπάθειας εφαρμογής οποιασδήποτε εναλλακτικής πολιτικής σε οικονομικό αλλά και σε κοινωνικό επίπεδο, τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και διεθνώς.

Είναι φανερό, ότι πρόθεση τους είναι να μην προχωρήσει η νέα κυβέρνηση στην εκτέλεση του προγράμματος της, τιμωρώντας τους Έλληνες ψηφοφόρους και τρομοκρατώντας τόσο αυτούς όσο και τους πολίτες άλλων χωρών.

Μέχρι εδώ τα πράγματα ήταν αναμενόμενα.

Αυτό που ξεπερνάει όμως τα όρια είναι η ανελέητη, δημόσια επίθεση στην οποία επιδίδονται πολιτικοί σχηματισμοί και ΜΜΕ της Ελλάδας κατά της νέας κυβέρνησης, από την πρώτη μέρα της εκλογής της, προκαταλαμβάνοντας την αποτυχία σε κάθε τι που ανακοινώνεται.

Ειδικότερα, εκμεταλλευόμενοι ακόμα και τα κοινωνικά μέσα, αφήνουν κάποιους «λαγούς» να εκφράζονται ακραία υπέρ των αντιπάλων της χώρας μας, ακόμα και κατά τη διάρκεια μίας διαπραγμάτευσης, τορπιλίζοντας την ορμή της ομάδας που αγωνίζεται.

Όταν ο όποιος αντίπαλος πληροφορείται ότι στην απέναντι πλευρά δεν υπάρχει ομόνοια και αλληλεγγύη, οι απαιτήσεις του μεγιστοποιούνται, όπως θα ήταν αναμενόμενο.

Πιο σημαντικό από το τι θα κάνουν οι άλλοι, είναι τι θα κάνουμε ΕΜΕΙΣ για τη λύση των τεράστιων προβλημάτων . Και πρέπει να αρχίσουμε σταματώντας τη φαγωμάρα μεταξύ μας εν μέσω «μάχης».

Οι διαρκείς δημόσιες τοποθετήσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης εναντίον όλων των κινήσεων της νέας κυβέρνησης, είναι άραγε προς όφελος της χώρας μας ή για τη δημιουργία εντυπώσεων και καλλιέργεια κλίματος ρήξης στο εσωτερικό της χώρας; Eξυπηρετούν το συμφέρον της Ελλάδας αυτή την καίρια στιγμή των διαπραγματεύσεων ή όχι;

Προεκλογικά, υπήρξαν σειρά από προτροπές των κομμάτων για την ανάγκη συνεννόησης του πολιτικού κόσμου σε θέματα καίριας εθνικής σημασίας. Είναι η στιγμή που η ειλικρίνεια των προεκλογικών προτροπών μένει να αποδειχτεί έμπρακτα!

Κατά τη διάρκεια μιας σύνθετης διαπραγμάτευσης, είναι αναγκαίο να γίνουν πολλοί ελιγμοί και δεν έχει νόημα να ελέγχεται ο διαπραγματευτής για κάθε έναν από αυτούς. Κάποιοι πρέπει να γίνουν για λόγους μη προφανείς και σε κάθε περίπτωση ίσως και όχι δημόσια.

Πρέπει ως χώρα να δούμε πώς μπορούμε να μεγιστοποιήσουμε τα οφέλη και να ελαχιστοποιήσουμε τις ζημιές. Ειρωνείες και άσκοπες επιθέσεις δεν ωφελούν σε τίποτε. Για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα πρέπει σε αυτή την ανηφόρα να κάνουμε όλοι μαζί ορθοπεταλιά, με ομόνοια και κοινή υπεύθυνη στάση.

Ας στηρίξουμε την εθνική προσπάθεια για ευνοϊκότερες ρυθμίσεις, αλλά ταυτόχρονα ας απαιτήσουμε από την κυβέρνηση να μη διακινδυνεύσει τα πολιτικά επιτεύγματα των τελευταίων 40 ετών.

Απέναντι σε όλη αυτή την ενορχηστρωμένη επίθεση, σε μια κυβέρνηση η οποία δείχνει να σέβεται τους πολίτες που την εξέλεξαν, και δεν κάνει κάτι άλλο από το να επαναλαμβάνει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, δείχνοντας την πρόθεση να τις τηρήσει, εμείς παίρνουμε την ανθρώπινη και σύμφωνη με την στοιχειώδη αίσθηση δικαίου απόφαση να δηλώσουμε τη στήριξή μας σ’ αυτή την διαφορετική πολιτική και οικονομική πρόταση.

Καταγγέλλουμε δε το κλίμα τρομοκρατίας που καλλιεργείται εις βάρος του Ελληνικού Λαού, και δηλώνουμε το παρών ως απλοί πολίτες στην μεγάλη προσπάθεια που φαίνεται να καταβάλει η νέα Κυβέρνηση, με την ελπίδα να επιστρέψουν οι αξίες της Δημοκρατίας, της Κοινωνικής Δικαιοσύνης, και της αξιοπρέπειας στη χώρα μας.

Υπενθυμίζουμε τέλος , ότι η αποκατάσταση του αισθήματος δικαίου είναι βασική απαίτηση της ελληνικής κοινωνίας καθώς επίσης ότι η διαπραγμάτευση γίνεται για λογαριασμό όλων των Ελλήνων.

Α. Βανταράκης, Αν.Καθηγητής Παν.Πατρών
Δ. Δουράκης, Εκπαιδευτικός
Α. Κάτσικα, Ψυχοθεραπεύτρια
Δ. Κουρέτας, Καθηγητής Παν. Θεσσαλίας
Κ. κωστόπουλος, Ιστορικός
Κ. Λουλάκης, Ιδ. Υπάλληλος
Α. Ραμαντάς, Εκπαιδευτικός
Π. Σαμαράς, Μηχανολόγος-Αεροναυπηγός
(Όλοι πρώην στελέχη στο ΠΟΤΑΜΙ)

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

35
σχόλια
 1. avatar TOLIS

  Ανεξάρτητα το τι ψήφισε ο καθένας (προσωπικά ψήφισα Ποτάμι) πρέπει όλοι τώρα να στηρίξουν τη νέα κυβέρνηση στον αγώνα της. Το λεπτό σημείο μεταξύ της στήριξης και της αντιπολίτευσης σε όσα προτίθεται να ακολουθήσει η κυβέρνηση θεωρώ ότι αποτελεί ο κίνδυνος εξόδου από την Ευρωζώνη. Το τι σημαίνει διαπραγμάτευση, κακά τα ψέμματα, φαίνεται τώρα. Επειδή όμως στην πολιτική όλα κρίνονται από το αποτέλεσμα, ας μην βιαζόμαστε να επιβραβεύσουμε, αλλά σίγουρα με κανένα τρόπο δεν μπορούμε να γκρινιάζουμε για μια κυβέρνηση που προσπαθεί να κάνει το αυτονόητο. Να υλοποιήσει, όσο είναι εφικτό, το πρόγραμμά της.

 2. avatar Ομηρος ομηρόπουλος

  ΚΑΛΑ ΕΣΕΙΣ ΠΑΛΙ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΤΙ ΤΟ ΘΕΛΑΤΕ , ΔΕΝ ΞΕΡΑΤΕ ΔΕΝ ΡΩΤΗΣΑΤΕ ??

 3. avatar KITRINOS

  Σταυρακη φιλιά στον Μπομπολα
  Σε πηρανε χαμπαρι !!!!!

 4. avatar foreigner

  Όταν ο Σταύρος μάζευει καιροσκόπους στο θολό Ποτάμι του, έπρεπε να το περιμένει ότι με την πρώτη ευκαιρία θα αρχίσουν να λακίζουν. Παρεμπιπτόντως, κανείς δεν μίλησε για την παταγώδη αποτυχία του κόμματός του: πρώτον να γίνει τρίτη δύναμη στο Κοινοβούλιο, δεύτερον να γίνει ρυθμίστής της κατάστασης και τρίτον να αποτελέσει εναλλακτική λύση σε σχέση με την παλιά κατάσταση (το 6 κόμμα κάτι % δεν το λες και θρίαμβο...)

 5. avatar Mixakick

  Αμφιβάλλω αν οι μισοί που έβαλαν υποψήφιοι με το Ποταμι είχαν εστω διαβάσει το προγράμμα του κόμματος . Ένδειξη ματαιοδοξίας και ευκαιρίας να το παίξουν άσπιλοι και χωρις ένοχο πολιτικό παρελθόν.

 6. avatar Down under….. WE ARE PROUD GREEKS…

  ΈΛΛΗΝΕΣ ΌΛΟΙ ΕΝΩΘΗΤΕ ΈΧΕΤΕ ΜΥΑΛΌ ... ΜΠΟΡΕΊΤΕ !!!!!!
  ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΓΊΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΜΠΟΥΝΙΆ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΡΊΣΟΥΜΕ [...] ΚΑΙ ΝΑ ΔΏΣΟΥΜΕ ΧΑΡΆ ΚΑΙ ΕΛΠΊΔΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΆ ΜΑΣ ...
  Αλέξανδρος - Σύδνευ

 7. avatar M.L Gore

  Σταύρο ιδρυτή του κινούμενου βόθρου , τι λένε αυτοί εδώ αυτοί οι δικοί σου ρε ;

 8. avatar johnkas

  [...] Τον Θοδωρα τον Σταυρακακη κανατε μαγκιες!!!! Βεντετα ρεεεε! Μεταξυ σοβαρου κι αστειου τωρα... Κι αυτοι που φευγουν ειναι..! Αλλα κι αυτοι που μενουν ειναι......!

 9. avatar Παναγιοτοπουλος Γεώργιος

  Να μιά ευκαιρία ευκαιριακής δημοσιότητας και καιροσκοπικής ιδιοτέλειας!

 10. avatar punentes

  Αρχισαν τα ...εργα στον Κηφισσο?
  Επιτελους!!!!!

 11. avatar Σατανάς

  Όπου κουτάλα και λαός...

 12. avatar Nestor

  Ξεροπόταμο θα καταντήσει στο τέλος!

 13. avatar dimitris_london

  Πολύ καλά τα λέτε , αγαπητοί φίλοι του ελληνικού ταλαιπωριμένου λαού ! Θα ήταν , βέβαια , ευχής έργο να προσθέτατε και μια παράγραφο για το τι έκανε η αντιπολίτευση της προηγούμενης Κυβέρνησης , οσο αφορα την γενικη προσπαθεια επιβιωσης του λαου κατά τα τελευταια 2 χρονια !

  1. avatar PILOT 414

   ΠΡΟΣΕΧΕ ΓΙΑΤΙ Η ΠΑΥΛΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΩ.....

   1. avatar dimitris_london

    Μ ' αρέσει να ... ξεχωρίζω ! Εσένα ;

    1. avatar PILOT 414

     ΚΙ'ΕΜΕΝΑ....ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ...
     ΕΜΕΝΑ Μ'ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΖΩ ΘΕΤΙΚΑ.

    2. avatar KITRINOS

     Οντως ξεχωριζεις πια. Κοντευεις να μεινεις μονος σου

 14. avatar Thanatos

  ........ δηλώνουν το «παρών» ως απλοί πολίτες..........
  του κυνηγου και του ψαρα το πιατο
  δεκα φορες ειν αδειανο και μια φορα γιοματο......
  Καλα παιδια.... παρτε το καρεκλακι κουβαδακι δολωματα και καλάμι........ κιελατε να ψαρεψετε και στην απο δω οχθη.....ως απλοι....... πολιτες...
  κατι θα βρειτε να γεμισετε το πιατο, δε βαριεσαι .....αν δε φαμε ψαρι θα βαφτισουμε τις φακες....

 15. avatar ΠΟΛΙΤΗΣ

  Στις Λαρίσης το ποτάμι που το λένε Πηνείο....

 16. avatar jasmine

  Πάρτε και σωσίβιο εκεί που πάτε.

  1. avatar antidisestablishmentarianism

   Τι έγινε νουδουλα? Το έχουν βουλωσει για τα καλά οι δικοί σου και είπες να κάνεις εσύ αντιπολιτευση? Χα χα χα χα χα

  2. avatar PILOT 414

   ΜΠΟΥ-ΜΠΟΥ....
   ΔΕΝ ΣΕ ΚΟΛΑΚΕΥΕΙ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΦΙΟΓΚΑΚΙ..

 17. avatar Tsouxtra

  Αυτό που γίνεται οκτώ μέρες τώρα, δεν αφορά στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν αφορά σε κανένα κόμμα. Αφορά μόνο στην ζωή μας και ως εκ τούτου, όποιος μπορέσει να βοηθήσει ουσιαστικά, καλά θα κάνει να το πράξει.

  1. avatar john SILK

   ΚΑΛΆ ΘΑ ΚΆΝΟΥΝ, ΑΛΛΆ ΈΧΟΥΝ ΛΟΥΦΆΞΕΙ ΌΛΟΙ ΤΟΥΣ ΜΟΎΓΚΑ ΕΊΝΑΙ ΛΟΙΠΌΝ ΈΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΊ ΑΥΤΟΊ ?ΈΧΟΥΝ ΧΕΣΜ[..]ΟΙ ΤΗΝ ΦΩΛΙΆ ΤΟΥΣ ΤΌΣΑ ΧΡΌΝΙΑ ΡΕΜΟΎΛΑ ,ΚΛΕΦΤΙΈΣ ,ΑΠΆΤΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΥΜΑΖΕΎΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΕΊΔΑΤΕ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΘΝΙΚΈΣ ΠΑΡΈΛΑΣΗΣ ΆΦΑΝΤΟΙ ΤΑ Λ..Α ΌΧΙ ΦΊΛΕ ΜΟΥ ΤΈΤΟΙΟΥΣ ΕΦΙΆΛΤΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΈΔΙΩΞΑΝ ΤΑ ΚΑΛΛΊΤΕΡΑ ΜΥΑΛΆ ΣΤΗΝ ΑΛΛΟΔΑΠΉ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΊΝΟΥΝ ΚΆΤΩ ΑΠΌ ΤΗΣ ΠΈΤΡΕΣ ΤΟΥΣ ΜΑΖΊ ΜΕ ΤΑ ΦΊΔΙΑ ,ΠΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΦΊΔΙΑ ΕΊΝΑΙ ΚΑΛΛΊΤΕΡΑ ΑΠΌ ΔΑΎΤΟΥΣ 5000 ΣΥΝΑΘΡΏΠΗ ΑΥΤΟΚΤΌΝΗΣΑΝ ΟΎΤΕ ΠΌΛΕΜΟ ΝΑ ΕΊΧΑΜΕ ΌΧΙ ΤΣΟΎΧΤΡΑ ΤΈΤΟΙΟΙ ΆΝΘΡΩΠΟΙ ΠΡΈΠΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΌ ΤΗΣ ΕΛΛΆΔΟΣ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΟΎΝ ΑΠΟΤΗΝ ΕΛΛΆΔΑ ΟΎΤΕ ΚΕΛΛΊ ΔΕΝ ΧΑΛΑΛΊΖΩ ΟΙ ΠΟΥΛΗΜΈΝΟΙ ΑΣ ΣΤΟΝ ΆΔΗ ΕΠΙΤΈΛΟΥΣ!!

  2. avatar Thanatos

   Αυτο που εκανα εγω αφορα τη σχεση μας....
   Εκλεισα παγκακι πριβε ρισορτ,ρουστικ , πευκο, με πλατη....... για τις 14 του μηνου
   αμα δε βρεχει... θαναθερμανουμε ταμεσα μας......

 18. avatar Mathitis93

  Πολύ νωρίς άρχισε η αποξήρναση του ποταμού!
  Χαιρετίσματα στον θείο Σημίτη ξεχάσατε να δώσετε!

 19. avatar Spiros.Ε

  ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΞΕΦΟΥΣΚΩΜΑ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ.

 20. avatar christos

  Καλα δεν ηξεραν, δεν ρωταγαν τουλαχιστον?? νομισαν οτι αρχηγος ηταν ο Μικης???????

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει