Υπέρ της αναγκαίας αμυντικής θωράκισης της χώρας, στη βάση των εισηγήσεων των ενόπλων δυνάμεων (όπως στην περίπτωση του Πολεμικού Ναυτικού), σε αντίθεση με τον λανθασμένο δρόμο των υπερεξοπλισμών και την επικίνδυνη πολιτική των ξαφνικών ανακοινώσεων στη ΔΕΘ από τον πρωθυπουργό, «για να εντυπωσιάσει στο επικοινωνιακό πεδίο», τάχθηκε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Επικρατείας Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» με τον Γιώργο Παπαδάκη.

Πρόσθεσε ότι οφείλουμε να βλέπουμε την γενικότερη εξοπλιστική εικόνα, καθώς «είναι και τα επιπλέον Rafale, είναι η αμαρτωλή και υπερκοστολογημένη συμφωνία με το Ισραήλ για το κέντρο εκπαίδευσης στην Καλαμάτα, είναι τα παραπάνω F-16. Μιλάμε για 10 δισεκατομμύρια που έχει, μέσα σε λίγο διάστημα, επωμιστεί η χώρα σε ένα κυνήγι εξοπλισμών».

Αναφερόμενος στον σεισμό στην Κρήτη, τόνισε δεν μπορεί να τίθεται από τον πρωθυπουργό ζήτημα ατομικής ευθύνης για την αρτιότητα των σπιτιών και κάλεσε την κυβέρνηση να αντιγράψει το μοντέλο ανοικοδόμησης στην Βρίσα της Μυτιλήνης, όπου ήδη έχουν χτιστεί τα νέα σπίτι, στη βάση των παραδοσιακών σπιτιών του οικισμού. Με αφορμή τις φασιστικές προκλήσεις στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, ο Πάνος Σκουρλέτης δήλωσε κατηγορηματικά: «Δεν μπορεί να υπάρχει πολιτική ίσων αποστάσεων απέναντι στον Φασισμό. Η Πολιτεία πρέπει να χτυπήσει τον φασισμό».

«Έχουμε πάρει ένα λάθος δρόμο υπερεξοπλισμών»

Ειδικότερα, για το ζήτημα των εξοπλισμών ο κ. Σκουρλέτης είπε: «Έχουμε πάρει ένα λάθος δρόμο υπερεξοπλισμών, διότι δεν είναι μόνο οι συγκεκριμένες φρεγάτες. Είναι και τα επιπλέον Rafale, είναι η αμαρτωλή και υπερκοστολογημένη συμφωνία με το Ισραήλ για το κέντρο εκπαίδευσης στην Καλαμάτα, είναι τα παραπάνω F-16. Μιλάμε για 10 δισεκατομμύρια που έχει, μέσα σε λίγο διάστημα, επωμιστεί η χώρα σε ένα κυνήγι εξοπλισμών. Η συγκεκριμένη συμφωνία και η αγορά των φρεγατών ήταν αναγκαία, αλλά όλα τα υπόλοιπα δεν ήταν.

Τα Rafale που ανακοινώνονται από τη ΔΕΘ, ερήμην των ενόπλων δυνάμεων -κάτι που δεν έγινε στην περίπτωση του Πολεμικού Ναυτικού- επειδή το λέει ο πρωθυπουργός για να εντυπωσιάσει και πάλι στο επικοινωνιακό πεδίο, ναι είναι μια επικίνδυνη πολιτική. Αμυντική θωράκιση ναι, όχι υπερεξοπλισμοί. Εάν βρεθούν αυτά τα 10 δισεκατομμύρια, γιατί δεν βρίσκονται και για τον γιατρό στο ΕΣΥ, που είναι καθηλωμένος ο μισθός του; Γιατί δεν βρίσκονται για νέες προσλήψεις; Ο πόλεμος της πανδημίας είναι πραγματικότητα, ο άλλος είναι μια πιθανότητα. Ναι, λοιπόν, στην αμυντική θωράκιση, αλλά στην αναγκαία αμυντική θωράκιση».

Αυτή τη στιγμή, ούτε στρατηγική στα εθνικά ζητήματα έχουμε. Υπηρετούμε τη στρατηγική του διαλόγου; Έχουμε να κερδίσουμε κάτι στο Κυπριακό από αυτή τη συμφωνία»; Τι δουλειά έχουν οι 100 στρατιώτες με τους Patriot στη Σαουδική Αραβία; Το δουλειά έχει να πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος; Τι είδους πολιτική θα κάνουμε; Το γνωρίζετε αυτό; Υπάρχει Σώμα ολόκληρο με Patriot στη Σαουδική Αραβία. Αυτά είναι τα αποτελέσματα των συμφωνιών σας. Επικίνδυνα αποτελέσματα, διότι μας εμπλέκουν σε ανταγωνισμούς που δεν ωφελούν τη χώρα».