Κατατέθηκε πριν από λίγη ώρα στη Βουλή η τροπολογία του υπουργείου Παιδείας για την παροχή κουπονιού Freedom Pass/Data, το οποίο δίνει δωρεάν 50 GB για χρήση στο Διαδίκτυο σε όποιον νέο ηλικίας από 15 έως 17 ετών εμβολιαστεί μέχρι της 31 Δεκεμβρίου τουλάχιστον με την πρώτη δόση. Η εν λόγω ρύθμιση κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών και αναμένεται να ψηφιστεί εντός της ημέρας.

Στην ίδια τροπολογία καθορίζεται και το νέο ύψος αμοιβής για κάθε εμβολιασμό. Σύμφωνα με τη ρύθμιση οι νέες αμοιβές καθορίζονται ως εξής:

α) Για ιδιώτες ιατρούς:

Κατ’ οίκον, στο ποσό των 50 ευρώ όταν ο εμβολιασμός διενεργείται με εμβόλιο μιας δόσης και στα 30 ευρώ για κάθε δόση όταν διενεργείται εμβόλιο δύο δόσεων

Στο ιατρείο στο ποσό των 20 ευρώ όταν ο εμβολιασμός διενεργείται με εμβόλιο μιας δόσης και 15 ευρώ όταν διενεργείται εμβόλιο δυο δόσεων,

β) Φορείς υλοποίησης του Εθνικού προγράμματος εμβολιασμού

Στα 20 ευρώ όταν ο εμβολιασμός αφορά σε εμβόλιο μιας δόσης και στο ποσό των 15 ευρώ για κάθε δόση, εμβολίου δύο δόσεων συμπεριλαμβανομένων των αναλωσίμων.

Τέλος παρέχεται μέχρι 31/12/21 για λόγους υγείας και κατά παρέκκλιση των κειμένων διατάξεων η δυνατότητα σύναψης απευθείας αναθέσεων για αυτοδιαγνωστικά τεστ, παράτασης συμβάσεων προσωπικού ΙΔ.Ο.Χ που απασχολείται στους ΟΤΑ σύμφωνα με τον νόμο 4745/2020, παράτασης συμβάσεων προσωπικού καθαριότητας, απολύμανσης και φύλαξης των κτηρίων του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.