«Στις δεύτερες ή τις τρίτες εκλογές θα κερδίσει όποιος έχει το μεγαλύτερο θράσος και πει τα μεγαλύτερα ψέματα», λέει στη «Ναυτεμπορική» ο υποψήφιος βουλευτής με το Ποτάμι (Β’ Αθηνών) Πέτρος Τατσόπουλος, τασσόμενος υπέρ της ανάγκης συγκρότησης κυβέρνησης συνεργασίας αμέσως μετά την 25η Ιανουαρίου.

Επικαλείται δε τον κίνδυνο πιστωτικής ασφυξίας, «ο οποίος είναι υπαρκτός και όχι φαντασιακός, όπως διατείνεται ο ΣΥΡΙΖΑ». Ο ίδιος εκφράζει την άποψη ότι μια αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ δεν συμφέρει ούτε την Κουμουνδούρου, όπως λέει, υπό την έννοια ότι ο ηγετικός πυρήνας «δεν θα έχει άλλοθι» απέναντι στους «λαϊκιστές» του κόμματος.

Στο ερώτημα για τους «ρεαλιστές» του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει ότι εννοεί: «Εκεί όπου παίρνονται οι αποφάσεις, δηλαδή στο ηγετικό επίπεδο, οι ρεαλιστές είναι μια πολύ σημαντική δύναμη και θα έχουν τον πρώτο λόγο. Τώρα τους έχει επιβληθεί σιωπητήριο.

Ακόμα και αν βγουν και πουν κάτι ρεαλιστικό, όπως ενίοτε κάνει ο Σταθάκης ή ο Δραγασάκης ή καμιά φορά ο Παπαδημούλης, αμέσως το τμήμα… ανασκευασμένων δηλώσεων του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο είναι μια «οργουελική» αλλά πλήρως υπαρκτή κατάσταση, τους καλεί να ανασκευάσουν και στην ουσία να αποσύρουν αυτά που είπαν. Ολο αυτό το σιωπητήριο, βεβαίως, θα επιβληθεί κατόπιν στους λαϊκιστές. Ολο αυτό έχει μόνο προεκλογική σημασία.

Τώρα πάμε για τα “ψηφαλάκια” και για τα “ψηφαλάκια” βάζουμε μπροστά τη Ραχήλ. Δεν έχουμε νόμισμα; Τυπώνουμε νόμισμα. Αυτό μπορούμε να το βάλουμε κάτω και να το “τρολάρουμε”, να μιλάμε για το “Ραχηλιάρικο”, τι ωραίο είναι το “Ραχηλιάρικο” κ.ο.κ.

Το επικίνδυνο όμως αυτής της ιδέας, με την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ φλερτάρει, καθώς δεν βγαίνει δημοσίως να τη διαψεύσει, είναι ότι η Ραχήλ “παίζει” με την πολύ διαδεδομένη αίσθηση στην κοινή γνώμη ότι το τύπωμα χρήματος δεν έχει διαφορά από το αντίκρισμα χρήματος. Μπορείς να τυπώσεις τρισεκατομμύρια, αλλά με αυτά τα τρισεκατομμύρια να αγοράζεις έναν ντενεκέ λάδι».