Για το ποσοστό των αστυνομικών που δεν έχουν εμβολιαστεί μίλησε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη την Τρίτη (14/9) ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος τονίζοντας πως αυτό βρίσκεται στο 22%, ενώ παράλληλα μίλησε για το εάν θα γίνει ή όχι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός στην Αστυνομία.

«Το 22% των αστυνομικών δεν έχει εμβολιαστεί, ποσοστό που είναι κάτω από το μέσο ορό της ελληνικής κοινωνίας» είπε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

«Όπως δήλωσε και ο πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη δεν υπάρχει θέμα να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός στην Αστυνομία» πρόσθεσε ο Τάκης Θεοδωρικάκος σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.

«Το μήνυμα είναι ασφάλεια για όλους» τόνισε και προανήγγειλε ότι η Αστυνομία θα είναι σκληρή και αποτελεσματική απέναντι στο έγκλημα.

«Πρέπει να αυξηθεί η παρουσία της αστυνομίας στις γειτονιές και ιδιαιτέρα στην Αττική οπού είναι το 70% της εγκληματικότητας, άλλα και να ενισχυθούν τα αστυνομικά τμήματα» εξήγησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Κλείνοντας αναφέρθηκε στην πανεπιστημιακή αστυνομία διευκρινίζοντας ότι σε ένα δίμηνο θα ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για τα 400 άτομα και αυτό πρέπει να γίνει σε συνεργασία με τους πρυτάνεις.