«Ο λιγνίτης σήμερα δεν είναι επιλογή. Είχαμε δίκιο όταν πήραμε την απόφαση για τη δίκαιη μετάβαση της Δυτικής Μακεδονίας σε άλλες, καθαρότερες μορφές ενέργειας» είπε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στο πλαίσιο της 85ης ΔΕΘ.

Κατά τον ίδιο, θα πρέπει να αξιοποιηθούν τα εδάφη για να επιτευχθεί ο στόχος και σημείωσε πως για αυτόν τον στόχο θα δουλέψουν χιλιάδες άνθρωποι από την περιοχή. «Θέλουμε να πείσουμε τους πολίτες πως το μέλλον μετά τον λιγνίτη, είναι καλύτερο από πριν. Η δήθεν περιβαλλοντική αριστερά τι θέλει δηλαδή, τον λιγνίτη;» αναρωτήθηκε.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, είμαστε σε έναν δρόμο χωρίς επιστροφή για τα ορυκτά καύσιμα. Μιλώντας στο ίδιο πλαίσιο για τις επερχόμενες αυξήσεις στο ρεύμα, σημείωσε πως αυτές μπορούν να καλυφθούν για ένα τρίμηνο από την κυβέρνηση και αφορά όλους. Και εάν χρειαστεί και στην συνέχεια θα γίνουν ξανά παρεμβάσεις. «Μιλάμε για απειροελάχιστες αυξήσεις. Δεν έχουμε πει επίσης ποτέ για κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, τον έχουμε ήδη μειώσει συνολικά 22%.

Οι μειώσεις είναι μεσοσταθμικές καθώς θα υπάρχουν περιοχές που θα πληρώσουν παραπάνω ΕΝΦΙΑ γιατί οι παρεμβάσεις πρέπει να είναι δίκαιες για όλους» τόνισε, σημειώνοντας πως το 2022 προβλέπει πως θα είναι μία καλή χρονιά, και αυτό θα συνεχίσει και τις επόμενες χρονιές τουλάχιστον έως το 2025, ενώ παρέπεμψε για περισσότερες λεπτομέρειες στον επερχόμενο προϋπολογισμό.