Τηλεδιάσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, την αναπληρώτρια Μίνα Γκάγκα και εκπροσώπους των παιδιατρικών συλλόγων πραγματοποιείται αυτή την ώρα με κεντρικό θέμα τον εμβολιασμό των παιδιών άνω των 12 ετών από τους παιδιάτρους στα ιδιωτικά τους ιατρεία.

της Γεωργίας Αθ. Σκιτζή

Η κυβέρνηση ενόψει του ανοίγματος των σχολείων επισπεύδει την διαδικασία του εμβολιασμού των μαθητών για να επιτευχθεί μεγαλύτερη θωράκιση του πληθυσμού στην σχολική κοινότητα.

Μάλιστα σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο επέκτασης του υποχρεωτικού εμβολιασμού και στους εκπαιδευτικούς. Η επέλαση της μετάλλαξης Delta και η υπερμεταδοτικότητά τους δημιουργούν πρόσθετους κινδύνους, δεδομένου ότι από την προσεχή Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου η κινητικότητα θα αυξηθεί κατακόρυφα και ο κίνδυνος της διασποράς του κορονοϊού μεγαλώνει.

Έτσι, όπως όλα δείχνουν, οι παιδίατροι θα λάβουν κεντρικό ρόλο στην εμβολιαστική διαδικασία των νέων και για το λόγο αυτό μένει να λυθούν ορισμένα κρίσιμα διαδικαστικά ζητήματα, δεδομένου ότι τα παιδιά ηλικίας άνω των 12 ετών δύναται να λάβουν μόνο mRNA σκευάσματα, για τα οποία απαιτούνται ειδικές συνθήκες φύλαξης.