Κόβει κάθε γέφυρα επικοινωνίας με το ΣΥΡΙΖΑ το ΚΚΕ. Την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας αλλά και στελέχη του κόμματος ζητούν την ανοχή του ΚΚΕ σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί αυτοδυναμία, ο Δημήτρης Κουτσούμπας έβαλε ταφόπλακα στις όποιες ελπίδες της Κουμουνδούρου.

Μιλώντας στο Mega, εξαπέλυσε επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ έριξε «καρφιά» για τα στελέχη του Αλέξη Τσίπρα υπογραμμίζοντας ότι μιλά εξ ονόματος της Αριστεράς, ωστόσο, όπως είπε στο κόμμα του «υπάρχουν άνθρωποι που ήταν σύμβουλοι του κ. Σημίτη».

Η πολεμική του ΚΚΕ προς τον ΣΥΡΙΖΑ αυξάνεται συνεχώς όσο πλησιάζουν οι κάλπες, αλλά και όσο από την Κουμουνδούρου ζητούν την ανοχή του κόμματος για να κάνουν κυβέρνηση την 26η Ιανουαρίου.

Στον Περισσό δεν βλέπουν με καλό μάτι την συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ και επιχειρούν να κρατήσουν το κόμμα σε ποσοστά κοντά στο 5%.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, απαντώντας στο ερώτημα  αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι «αριστερός», επισήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «μιλά στο όνομα της αριστεράς», και έκανε λόγο για συμμετοχή στον ΣΥΡΙΖΑ «αριστερών που ήταν με τον Κ. Σημίτη και τον Γ. Παπανδρέου», προσθέτοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πάρει πλέον τη θέση του ΠΑΣΟΚ.