«Α, ρε Αλέξη. Έτσι και σου κάτσει να γίνεις πρωθυπουργός, θα πας στο κόκκινο χαλί στη Μέρκελ και θα σε συμβουλεύσουν να μην πας να την αγκαλιάσεις με την ίδια λαχτάρα και ευκολία που πέταξες το περιστέρι την ημέρα των Φώτων», σχολίασε σε ραδιοφωνικές της δηλώσεις στον βήμα Fm η υποψήφια βουλευτής της ΝΔ, Φωτεινή Πιπιλή.

Και συνέχισε: «Ποτέ στη ζωή μου δεν πήγα, από πεποίθηση, και ενώ δεν είμαι άθεη, να εκμεταλλευτώ γιορτή του Χριστιανισμού και της Ορθοδοξίας. Πιστεύω ότι ο ίδιος πολιτικός που λέει για διαχωρισμό κράτους-Εκκλησίας δεν πρέπει να εκμεταλλεύεται το θρησκευτικό συναίσθημα. Με πείραξε πάρα πολύ ως πολίτη. Όταν προσβάλλει το συναίσθημα αυτό και κάνει κωλοτούμπα για μένα το χριστεπώνυμον πλήθος… Να μας πει λοιπόν ότι δεν είναι άθεος, γιατί μου αρέσουν άνθρωποι που ξεκαθαρίζουν», επισήμανε.

Στις ίδιες ραδιοφωνικές δηλώσεις, η υποψήφια βουλευτής της Ν.Δ. είπε: «Η δήλωση Σαμαρά στο φράκτη (του Έβρου) δεν είναι του στυλ μου. Από την άλλη πλευρά, όμως, υπάρχει ένα ακροατήριο, το οποίο διαπιστώνω, γιατί κυκλοφορώ. Και δεν είναι μόνο ακροδεξιοί. Δεν χαϊδεύεις το φόβο, αλλά στεγνά προεκλογικά, δεν μετράει η δική μου γνώμη ή των ψηφοφόρων μου, αλλά τα ακροατήρια».

«Εδώ, βρε παιδιά, βγαίνει ο Τσίπρας και λέει ότι θα συνεργαστεί με το ΚΚΕ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Τι λες, βρε Αλέξη; Αλλά βλέπεις ότι υπάρχουν ακροατήρια. Είμαστε σε μια πολύ σκληρή προεκλογική περίοδο, όπου πιθανολογώ ότι θα δούμε κι άλλα», πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι «το ερώτημά μου είναι το εξής: πώς δεξιοίζοντες ή εθνικο-δεξιοίζοντες έχουν προστρέξει στον ΣΥΡΙΖΑ; Και δεν είναι ότι θα τους πάρει τελευταία στιγμή ούτε μιλάω μόνο για τη Γιαταγάνα. Δεν μου λέτε: τι δουλειά έχει η σκληρή πασοκαρία με τον Λαφαζάνη, χρυσό μου; Και άλλοι, του δικού μου επαγγελματικού στυλ, με ό,τι πιο βρομιάρικο, ηλίθιο, αγράμματο και ξεστένιστο μέσα στη Βουλή του 2012;».