Τα ταραγμένα νερά στην κυβέρνηση που προκάλεσε η αιφνιδιαστική απόφασή του ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη να μην αποδεχτεί τελικά το χαρτοφυλάκιο του νέου υπουργείου Πολιτικής Προστασίας λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση του ονόματός του από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου και παρότι γίνονταν οι προετοιμασίες για την ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης, θα μπορούσαν να ηρεμήσουν με μία κίνηση ρουά-ματ από το Μαξίμου.

Η «καραμπόλα» που οδήγησε τον μέχρι πρότινος υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδη Στεφανή στην έξοδο από την κυβέρνηση για να τον διαδεχθεί ο Νίκος Χαρδαλιάς θα μπορούσε να αποδειχθεί σωτήρια σε αυτή την κρίσιμη για την κυβέρνηση στιγμή, καθώς ως απόστρατος αξιωματικός των Ενόπλων Δυνάμεων διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά που χρειάζονται για ένα τόσο νευραλγικό πόστο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αλκιβιάδης Στεφανής στις 9 Ιουλίου 2019 ορκίστηκε εξωκοινοβουλευτικός υφυπουργός Εθνικής Άμυνας στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ένα μήνα μετά στις 9 Αυγούστου του ανατέθηκαν οι αρμοδιότητες να αποφασίζει για τη συγκρότηση, ανασυγκρότηση και διάλυση μονάδων και σχηματισμών των κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, να για τη συγκρότηση και λειτουργία της Διακλαδικής Επιτροπής Κοινωνικών Προβλημάτων, να καθορίζει την υγειονομική πολιτική στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων, να αποφασίζει για θέματα που αφορούν τις αιτήσεις απονομής χάριτος αλλά και για την κατάσταση, την ιεραρχία και τις προαγωγές των κατωτέρων Αξιωματικών, των Ανθυπασπιστών και των Μονίμων και Εθελοντών Οπλιτών.

Συνεπώς έχει άρτια διαχειριστική ικανότητα, ενώ πολιτικά και επιχειρησιακά θα μπορούσε να ανταπεξέλθει σε διαχείριση κρίσεων, δεδομένου ότι στην αρμοδιότητα του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας πλέον εντάσσεται και η Πυροσβεστική. 

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.