Κλείδωσαν τα ψηφοδέλτια της ΝΔ και την Παρασκευή θα ανακοινωθούν, εκτός από το ψηφοδέλτιο επικρατείας.

Ωστόσο η υποψηφιότητα της Άντζελας Γκερέκου με τη ΝΔ στην Κέρκυρα προκαλεί τριγμούς στις σχέσεις του Αντώνη Σαμαρά και του Βαγγέλη Βενιζέλου.

Η οργή είναι το συναίσθημα που επικρατεί στο ΠΑΣΟΚ με την μεταγραφή της Αντζελας Γκερέκου στη ΝΔ.

Την είδηση για την κ. Γκερέκου διαρρέουν από την Συγγρού και η ίδια δεν την διέψευδε καθ’ όλη τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, γεγονός που οδήγησε τη Χ. Τρικούπη να επαναφέρει την ανακοίνωσή που είχε βγάλει η ίδια μόλις την περασμένη Δευτέρα προκειμένου να την εκθέσουν πολιτικά.

Επιβεβαιώνει η Γκερέκου

Με σημερινή της ανακοίνωση η Άντζελα Γκερέκου επιβεβαιώνει ότι γυρίζει την πλάτη στο ΠΑΣΟΚ και θα πολιτευθεί με τη Νέα Δημοκρατία.

«Αποφάσισα να ανταποκριθώ στην πρόσκληση του Αντώνη Σαμαρά για συστράτευση σε έναν κοινό αγώνα, συμμετέχοντας στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στην Κέρκυρα. Καλώ τους συμπολίτες μου να με στηρίξουν. Γνωρίζουν ότι θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις, όπως έχω κάνει όλα αυτά τα χρόνια, για να διασφαλίσω το συμφέρον του τόπου μου, την ευημερία και τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της Ελλάδας» αναφέρει σε δήλωσή της.

Τι δήλωνε τη Δευτέρα

Έξαλλοι στη Χαριλάου Τρικούπη ανήρτησαν την δήλωση που είχε κάνει, τη Δευτέρα 5 Ιανουαρίου, στην οποία βεβαίωνε ότι θα πολιτευθεί με το ΠΑΣΟΚ:

«Η διαδρομή μου στην πολιτική με δίδαξε ότι οι πολίτες αξιώνουν καθαρή θέση, συνεπή στάση, υπεύθυνη συμπεριφορά.

Γι’ αυτό και δε θα μπορούσα παρά να συνεχίσω όπως ακριβώς ξεκίνησα αυτή τη διαδρομή, ως υποψήφια του ΠΑΣΟΚ στην Κέρκυρα.

Έχω το χρέος να τιμήσω την παράταξη που με ανέδειξε και, κυρίως, τις Κερκυραίες και τους Κερκυραίους που με εμπιστεύθηκαν σε τέσσερις εκλογικές αναμετρήσεις.

Εξακολουθώ να πιστεύω ότι η συνεργασία και η ενότητα είναι ο μόνος δρόμος για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς. Ο χρόνος θα δικαιώσει αυτή την προσπάθεια.

Ενώνω τις δυνάμεις μου με εκείνες όσων ασπάζονται την ανάγκη για έναν ισχυρό τρίτο πόλο, με αναβαθμισμένη θέση σε μια κυβέρνηση συνεργασίας μακράς πνοής. Που θα κάνει πράξη μια άλλη στρατηγική για τη χώρα, αξιοποιώντας προς όφελος των πολλών τις δυνατότητες και την ασφάλεια που εγγυάται η συμμετοχή μας στους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Αυτή την ελπίδα των συμπολιτών μου θέλω να εκφράσω.

Και με αυτό το όραμα θα συνεχίσω την πορεία μου στο πλευρό τους».