Εισήχθη στην Ολομέλεια για συζήτηση και επεξεργασία του νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος «Πράξεις εισφοράς σε γη και σε χρήμα-ρυμοτομικές απαλλοτριώσεις και άλλες διατάξεις». Με την έναρξη της συζήτησης στην Ολομέλεια ο Παναγιώτης Κουρουμπλής (ΣΥΡΙΖΑ) κάλεσε τον παριστάμενο αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Νίκο Ταγαρά να δηλώσει εγκαίρως ποιες βουλευτικές τροπολογίες προτίθεται να κάνει δεκτές προκειμένου και το Σώμα να είναι σε θέση να τις μελετήσει. Ζήτησε, επίσης, να αποσυρθεί η τροπολογία για την Cosco καθώς, όπως τόνισε, «είναι μια λεόντειος σύμβαση που δεν συζητήθηκε στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή και ως εκ τούτου θα πρέπει να κατατεθεί ως αυτοτελής διάταξη προκειμένου η Βουλή να την επεξεργαστεί στον καλύτερο δυνατό βαθμό».

Αλλά και ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Ιωάννης Δριβελέγκας, συνηγόρησε ότι η κυβέρνηση πρέπει εγκαίρως να δηλώσει ποιες βουλευτικές τροπολογίες προτίθεται να δεχθεί.

Η Διαμάντω Μανωλάκου (ΚΚΕ) κάλεσε το προεδρείο «να μην δεχθεί την κατάθεση άλλων τροπολογιών» επισημαίνοντας ότι «στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο έχουν κατατεθεί 47 τροπολογίες εκ των οποίων οι 11 υπουργικές και μάλιστα κάποιες από αυτές θα μπορούσαν να είναι ολόκληρα νομοσχέδια».

Η ψήφιση των άρθρων και των τροπολογιών του νομοσχεδίου θα γίνει αύριο Σάββατο, ημέρα κατά την οποία έχει οριστεί συνεδρίαση στην Ολομέλεια.

Πριν λίγο ο Ευάγγελος Αποστόλου (ΣΥΡΙΖΑ) κατήγγειλε ότι «αυτό το φαινόμενο των τροπολογιών που κατατίθενται σωρηδόν συνιστά ευτελισμό του κοινοβουλίου και η κυβέρνηση θα πρέπει να σταματήσει να καταθέτει τροπολογίες ως την τελευταία στιγμή».