Θα ψηφίσει τον Σταύρο Δήμα, κατά την αυριανή ψηφοφορία για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, η ανεξάρτητη βουλευτής (προερχόμενη από την ΔΗΜΑΡ) Κατερίνα Μάρκου.

Η κ. Μάρκου έκανε επισήμως γνωστή την θέση της κατά την αυριανή διαδικασία με γραπτή δήλωσή της στην οποία αναφέρει: «Στη συγκυρία αυτή, επιλογή μου είναι να υπερβώ το ρόλο που επεφύλαξαν οι πρωταγωνιστές στους ανεξάρτητους βουλευτές και να ψηφίσω θετικά, ζητώντας έστω και την ύστατη στιγμή να γίνει σεβαστό το πνεύμα του Συντάγματος και, κυρίως, να βρουν κοινό τόπο, αποτρέποντας τις ολέθριες συνέπειες ενός κοινωνικού και πολιτικού διχασμού, για τις οποίες είναι και θα είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι».

Αναφέρει επίσης – μεταξύ άλλων – πως και η κυβέρνηση φαίνεται σαν να μην έχει επίγνωση των κινδύνων τούς οποίους διατρέχει η χώρα, παρά το ότι δηλώνει δύναμη σταθερότητας και ασφάλειας, ενώ εκτιμά πως «παρά το ότι υπάρχουν σαφώς ακόμα οι θεσμικές προϋποθέσεις και τα χρονικά περιθώρια συνεννόησης τα οποία θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν, βαδίζουμε πλέον ξεκάθαρα προς την αποσταθεροποίηση και τις εκλογές σε κλίμα απόλυτης και χωρίς όρια πόλωσης».