«Να εκλέγεται από τον λαό ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας»

Κ. Μητσοτάκης: Σήμερα ο πολιτικός διάλογος έχει αντικατασταθεί από τις ύβρεις


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
19:26
08/12/2014
«Να εκλέγεται από τον λαό ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας»
8
loading

Στην ανάγκη να προχωρήσει η συνταγματική αναθεώρηση αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στο κανάλι της Βουλής ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Μητσοτάκης, ο οποίος επισήμανε ότι ο τόπος χρειάζεται μίνιμουμ συνεννόησης ενώ τάσσεται κατά των πρόωρων εκλογών και υποστηρίζει ότι θα έπρεπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να εκλέγεται απ' ευθείας από το λαό.

«Δεν μπορεί ο τόπος να προκόψει αν δεν υπάρχει μίνιμουμ συνεννόησης. Κατεξοχήν πρέπει να υπάρξει συνεννόηση για την αναθεώρηση του Συντάγματος. Η Ελλάδα δεν θα βγει από τη βαθιά κρίση στην οποία μπήκε, αν δεν αλλάξει το Σύνταγμα. Ό,τι διαρθρωτικές αλλαγές κι αν κάνουμε δεν φτάνουν. Χρειάζονται βαθύτερες τομές που είναι μόνο οι συνταγματικές τομές. Γιατί δεν μπορεί να γίνει συζήτηση για την αναθεώρηση; Σήμερα δυστυχώς ο πολιτικός διάλογος έχει καταργηθεί. Ύβρεις ανταλλάσσονται αντί να γίνεται διάλογος», είπε συγκεκριμένα ο πρώην πρωθυπουργός.

Ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ σημειώνει μάλιστα ότι είχε την ελπίδα πως στην αναθεώρηση θα υπήρχε ανταπόκριση από την πλευρά της αντιπολίτευσης και ξεκάθαρα δηλώνει την αντίθεσή του με το ενδεχόμενο η χώρα να οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές.

«Και, πάντως, θέλω να επαναλάβω ότι δεν πρέπει να φτάσουμε σε εκλογές. Εγώ προσωπικά πιστεύω ότι δεν πρέπει να γίνουν εκλογές. Πρέπει η κυβέρνηση αυτή να τελειώσει τετραετία, αλλά δεν πρέπει να φτάσουμε χωρίς την αναθεώρηση του Συντάγματος», εξηγεί ο κ. Μητσοτάκης.

Παράλληλα, επαναλαμβάνει τη θέση του για απευθείας εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από το λαό και αποσύνδεση της διαδικασίας από το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

«Και για να πω ένα πράγμα που αποδεικνύει πόσο δίκιο έχω: Το γεγονός ότι το Σύνταγμα της μεταπολίτευσης, το οποίο έχει πολλές αδυναμίες, όπως είπα στην αρχή, συνδέει την εκλογή του Προέδρου με το ενδεχόμενο εκλογών δημιουργεί αυτή την αναστάτωση την οποία περνάει η Ελλάς σήμερα.

Τα πράγματα θα ήταν απλά, αδιατάραχτα θα συνέχιζε η κυβέρνηση - αυτή ή η όποια κυβέρνηση που θα εξέφραζε την ευρωπαϊκή πλειοψηφία που υπάρχει στο σημερινό κοινοβούλιο - αν δεν υπήρχε το θέμα της εκλογής του Πρόεδρου. Γιατί να μην εκλέγεται ο πρόεδρος από το λαό και να τελειώνουμε;», αναφέρει στην ίδια συνέντευξη ο Κώστας Μητσοτάκης.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

8
σχόλια
 1. avatar μαριος

  Παραδόξως και κοντρα στο ρευμα,αυτόν τον ανθρωπο τον συμπαθω σε σχεση με τους σημερινους αχρηστους της ΝΔ.Και παρ όλα τα ενενηντα και βαλε χρονια,το μυαλο του είναι πιο καθαρο από τους σημερινους της ΝΔ που το μυαλο τους είναι σα ...τζατζικι τυλιγμενο με πιτ-ουρο.

 2. avatar nikolaos

  ρε κώστα ααα παραταμάς,τόσα χρονοια εκεί μέσα η μπόχα πως διάολο την αντεχης;;;αααα λησμόνησα έχεις τα παιδιά ,καλά δεν τα έμαθες καπια άλη τέχνη,πχ κουν φου καράτε ,μιάο μιάο,,άντε ρεεε αφήστεμας υσηχους και εμείς έχουμε παιδιά και πιο σπουδασμένα από τα δικασας ,αλλά μακριά από την μπόχα της βουλής ενοω.

 3. avatar Σπυριδων Γαφος

  Μέχρι και τους [...] είναι ικανοί να επιστρατεύσουν!Σας φοβήθηκε το μάτι μου βρε συστημικά θρασύμια!

 4. avatar dimitris_london

  O ΠτΔ δεν εκλέγεται απ ' τον λαό μόνον επειδή οι κομματάρχες θέλουν να βάζουν στον θώκο τον ευνοούμενο τους , κε Πρόεδρε . Το ξέρεις και συ , βέβαια, αλλά δεν έκανες τίποτε προς αυτή την κατεύθυνση όταν ήσουν στα πράγματα ! Το πρόβλημα είναι ότι οι σημερινοί αρχηγοί είναι χειρότεροι κι από σένα ( που σε θαύμαζα όταν κυβερνούσες με μικρότερη πλειοψηφεία στην Βουλή ).

 5. avatar ikariotis

  Όταν έκανες την αποστασία το '65 να υποθέσω ότι το θεωρούσες διάλογο αυτό....

  1. avatar nikolaos

   την αποστασία την έκανε γιατί την ουσία την είδαμε τσοβόλα δώστα ολλα ,μούγγα ρε χάληδες.

 6. avatar V-R

  μίλησε ο highlander ...

  1. avatar nikolaos

   καλά όταν μιλάνε οι υπολυποι να υποθέσω βαράς παλαμάκια [...]

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει