«Εξαιρετικά δύσκολο» χαρακτήρισε ο βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, το ενδεχόμενο να ψηφιστούν νέα δημοσιονομικά μέτρα, σημειώνοντας πως «ο πρωθυπουργός ο ίδιος έχει τραβήξει κόκκινη γραμμή σ’ αυτό το ζήτημα».

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του στο Βήμα FM, «το θεωρώ εξαιρετικά δύσκολο, γιατί πολλοί βουλευτές, ως εκπρόσωποι της κοινωνίας, αφουγκράζονται, βλέπουν και καταμαρτυρούν ότι δεν είναι θέμα κόπωσης, αλλά αδυναμίας των πολιτών να αντεπεξέλθουν σε νέες μειώσεις εισοδημάτων και συντάξεων. Μη γελιόμαστε, όταν κάποιος παίρνει 500-600 ευρώ, αν του κόψεις 20%, είναι ακρωτηριασμός. Δεν μπορεί να αντεπεξέλθει. Και δεν είναι λαϊκιστής αυτός που το υποστηρίζει αυτό. Είναι η ζοφερή πραγματικότητα. Επομένως, το θεωρώ πολύ δύσκολο έως αδύνατο και γι’ αυτό θεωρώ ότι ο πρωθυπουργός ο ίδιος έχει τραβήξει κόκκινη γραμμή σ’ αυτό το ζήτημα».

Για το αν πρέπει να επισπευσθεί η προεδρική εκλογή, ο κ. Αρβανιτόπουλος σημείωσε: «Αυτή τη στιγμή, που είμαστε μέσα στη διαπραγμάτευση, το Δεκέμβριο, δεν μπορεί να γίνει. Αλλά νομίζω ότι πρέπει με το πέρας των διακοπών, κατ’ αρχήν να αναφερθεί το όνομα του υποψηφίου Προέδρου. Μέσα στις γιορτές, αρχές Γενάρη, σιγά-σιγά να γίνει, διότι έχει αρχίσει το θέατρο του παραλόγου και δεν περιποιεί τιμή για κανέναν με βουλευτές που τάχα χρηματίζονται. Δεν υπάρχει αυτό. Επομένως, πρέπει να καθίσουν οι πολιτικές δυνάμεις και να συμφωνήσουν σε ένα πρόσωπο που θα ενώνει και δεν θα διχάζει και θα μπορεί να μας εκπροσωπήσει διεθνώς επάξια. Και αυτό το κεκτημένο των δύο τελευταίων προεδρικών εκλογών, όπου εκλέξαμε Πρόεδρο με αυξημένη πλειοψηφία, θα πρέπει να το κρατήσουμε. Ιδιαίτερα τώρα που η χώρα μας βρίσκεται στη δίνη της κρίσης και στο τέλος της τετραετίας και εμείς θα κριθούμε και η αξιωματική αντιπολίτευση. Αν έχει την πολιτική δυναμική που έχει – που εγώ δεν το πιστεύω – και αυτή επάξια θα διεκδικήσει τότε την εξουσία. Αλλά πρέπει πρώτα να λύσουμε τα προβλήματά μας».