Τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο του πρώην βουλευτή και ευρωβουλευτή Γιώργου Δαλακούρα εξέφρασε στην οικογένεια και τους οικείους του εκλιπόντος ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας.

«Αποχαιρετούμε με θλίψη έναν άνθρωπο που αφήνει την παρακαταθήκη του στην ελληνική ναυτιλία και στην πολιτική, αλλά και έναν Έλληνα ευπατρίδη, με σημαντική κοινωνική προσφορά σε όλη την πορεία της ζωής του», τόνισε ο κ. Τασούλας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Βουλής, «ο Γιώργος Δαλακούρας, το 1974 εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής και στη συνέχεια επανεξελέγη το 1977 με την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας. Υπήρξε ένας από τους πρώτους Έλληνες βουλευτές στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπου υπηρέτησε από τον Ιανουάριο του 1981 έως τον Οκτώβριο του ίδιου χρόνου. Το 2004 ανέλαβε πολιτικός διοικητής του Αγίου Όρους, θέση την οποία υπηρέτησε με ιδιαίτερη αποτελεσματικότητα για έξι χρόνια. Εκτός από την πολιτική και τη ναυτιλία, ο Γιώργος Δαλακούρας δραστηριοποιήθηκε και στις διεθνείς οικονομικές σχέσεις. Θεωρείται μάλιστα από τους πρωτεργάτες στην οικοδόμηση των ελληνο-ισραηλινών και ελληνο-τουρκικών οικονομικών σχέσεων».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook, Twitter και Viber
Μοιράσου το άρθρο