«Μέχρι πότε θα θεωρεί η κυβέρνηση ότι οι σοβαρές αστοχίες της στη διαχείριση της πανδημίας καλύπτονται από την μιντιακή υπεροπλία που διαθέτει;» διερωτήθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, Μιχάλης Κατρίνης κατά τη διάρκεια ομιλίας του την Τρίτη (6/7) στη Βουλή.

Κάνοντας λόγο για σοβαρές αστοχίες της κυβέρνησης στην υγειονομική διαχείριση της πανδημίας ο βουλευτής την κατηγόρησε και για υπονόμευση του προγράμματος εμβολιασμού του πληθυσμού.

«Η εμβολιαστική προσπάθεια πρέπει να στηρίζεται στη συμμετοχή των πολιτών, οι οποίοι ζητούν αξιοπιστία και πειθώ από την κυβέρνηση» είπε όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων προσθέτοντας «και η κυβέρνηση δεν διαθέτει τίποτα από τα δύο, αφού υπονόμευσε και υπονομεύει καθημερινά την εμπιστοσύνη των πολιτών απέναντι στα εμβόλια και απέναντι στη διαχείριση της πανδημίας».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής παράλληλα κατηγόρησε υπουργούς της κυβέρνησης Μητσοτάκη για σύγχυση την οποία προκαλούν στους πολίτες, «με τις βιαστικές και αντιφατικές δηλώσεις τους, πολλές φορές προσπαθώντας να υποκαταστήσουν τους λοιμωξιολόγους».

Αποκορύφωμα αυτής της κατάστασης, όπως είπε ο Μιχάλης Κατρίνης, είναι η αποκάλυψη του κ. Σύψα, ο οποίος είπε ότι οι επιστήμονες δεν είχαν συναινέσει στην κατάργηση του μέτρου χρήσης μάσκας στους εξωτερικούς χώρους.

«Είναι σαφές ότι η κυβέρνηση απαίτησε την κατάργηση του μέτρου χρήσης μάσκας, χωρίς να λαμβάνει υπόψη της τα στοιχεία της νέας μετάλλαξης» ανέφερε ο Μιχάλης Κατρίνης.

«Η κυβέρνηση είχε το χρόνο για να βάλει κανόνες για τους εμβολιασμούς σε κρίσιμους και καθοριστικούς τομείς και χώρους δουλειάς, όπως για τους υγειονομικούς υπαλλήλους, για τους εργαζόμενους στα γηροκομεία, στην εστίαση, στα μέσα μεταφοράς, στους εργαζόμενους στην τουριστική βιομηχανία. Δεν το έκανε και τώρα δυσκολεύεται να εφαρμόσει τα αυτονόητα. Είχε το χρόνο για να προχωρήσουν οι εμβολιασμοί στους τουριστικούς προορισμούς. Δεν το έκανε και τώρα τρέχει υπό το κράτος του πανικού, διαπιστώνοντας τα χαμηλά επίπεδα εμβολιασμού σε αυτές τις περιοχές. Φταίνε οι πολίτες για αυτό ή η κυβέρνηση;» διερωτήθηκε.

Όπως κατήγγειλε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, δεν υπάρχουν η προετοιμασία και οι υποδομές στα νησιά, να διενεργούνται rapid tests και μοριακά τεστ που είναι απαραίτητα για την αναχώρηση των τουριστών.

«Καθημερινά, πλέον, θα αποκαλύπτεται η αλήθεια και η πραγματικότητα και όλοι θα αντιλαμβάνονται ότι η κυβέρνηση αυτοσχεδίαζε και συνεχίσει να αυτοσχεδιάζει, ενώ επιρρίπτει στους πολίτες τις ευθύνες για τα λάθη της. Μια κυβέρνηση που αντί να επιδιώξει να έχει σύμμαχο τον πολίτη σε αυτή την προσπάθεια, με συνεχείς παλινωδίες και παραλείψεις κατάφερε να τον γεμίσει με αμφιβολίες και να τροφοδοτήσει όλα τα επιχειρήματα των αρνητών και των συνωμοσιολόγων», είπε ο κ. Κατρίνης.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.