Στο επίκεντρο το «Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής προς Απόρους»

Σύσκεψη με τον υφ. Εργασίας Βασ. Κεγκέρογλου στο Ηράκλειο


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
16:31
14/11/2014
Στο επίκεντρο το «Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής προς Απόρους»
loading

Ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, αρμόδιος για τα θέματα Κοινωνικής Προστασίας, Βασίλης Κεγκέρογλου, παρέστη σήμερα σε ενημερωτική εκδήλωση στο Ηράκλειο, η οποία διοργανώθηκε από την περιφέρεια Κρήτης και τη στήριξη τοπικών φορέων και κοινωνικών εταίρων, με στόχο την ενίσχυση των δράσεων για τη στήριξη των απόρων στην Κρήτη.

Ο κ. Κεγκέρογλου παρουσίασε τις βασικές αρχές της Εθνικής Στρατηγικής για την αντιμετώπιση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού καθώς και το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Επισιτιστική και Βασική Υλική Συνδρομή προς Απόρους» ενώ συμμετείχαν εκπρόσωποι κυβερνητικών φορέων, της Εκκλησίας, της Αυτοδιοίκησης και της Κοινωνίας των πολιτών.

Η υλοποίηση του προγράμματος «Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα» ξεκινάει σε 13 δήμους και θα αποτελέσει τον βασικό πυλώνα για την αντιμετώπιση της ακραίας φτώχειας, όπως ανέφερε ο υφυπουργός, επισημαίνοντας, ότι το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Άπορους, με βάση τον Κανονισμό, στοχεύει να ενισχύσει την κοινωνική συνοχή στα κράτη- μέλη της Ευρώπης, συμβάλλοντας στη μείωση της φτώχειας και εν τέλει στην εξάλειψη των χειρότερων μορφών φτώχειας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Παράλληλα το ΤΕΒΑ συμπληρώνει τις εθνικές πολιτικές αντιμετώπισης της φτώχειας και της κοινωνικής συνοχής, με χρηματοδότηση 330 εκατ. ευρώ για την περίοδο 2015- 2020.

Σύμφωνα με τον κ. Κεγκέρογλου, εξασφαλίστηκαν 330 εκατ. για τα επόμενα έξι χρόνια για τη στήριξη των πλέον αδύναμων, με παροχή των βασικών αγαθών. Η υλοποίηση του προγράμματος, όπως είπε, θα γίνει με τη θεσμική συνεργασία του Δημοσίου, της Αυτοδιοίκησης της Εκκλησίας και της Κοινωνίας των πολιτών.

Όπως τονίστηκε εξάλλου, το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας (ΥπΕΚΑΠ) στο πλαίσιο της Εθνικής Στρατηγικής για την αντιμετώπιση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, προχωράει με θεσμικές και επιχειρησιακές πρωτοβουλίες στην ενδυνάμωση των πολιτικών κοινωνικής προστασίας, πρόνοιας και κοινωνικής ενσωμάτωσης τόσο των ευπαθών ομάδων και του πληθυσμού που βιώνει την ακραία φτώχεια, όσο και των νοικοκυριών που βρίσκονται στο φάσμα της σχετικής φτώχειας.

Για το θέμα, ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης σε δήλωση του τόνισε:

«Είχαμε σήμερα μια σημαντική ενημέρωση από τον κ. Κεγκέρογλου, για τον τρόπο με τον οποίο θα δούμε τα επόμενα προγράμματα που αφορούν τη φτώχεια. Αυτό που πρέπει να δούμε είναι πώς θα συντονιστούμε, γιατί έτσι θα έχουμε καλύτερες ενέργειες και αποτέλεσμα υπέρ των ανθρώπων που θέλουμε να υπηρετήσουμε. Των ανθρώπων που βιώνουν τη φτώχεια. Εμείς από την πλευρά μας θα δούμε ποιο είναι το καλύτερο σχήμα, αφού ακούσουμε τους φορείς και συζητήσουμε μαζί τους. Θεωρώ ότι με τη συνεργασία που θα έχουμε και με τον κ. Κεγκέρογλου, αλλά και με όλους τους φορείς, μπορούμε να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα και να εξασφαλίσουμε τους πόρους εκείνους που θα καλύψουν τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει