«Τα περιστατικά έμφυλων διακρίσεων και βίας κατά των γυναικών που έρχονται ανά διαστήματα στο φως δεν αφήνουν κανένα περιθώριο εφησυχασμού» υπογραμμίζει μιλώντας στο Newsbeast η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για τη Δημογραφική Πολιτική, την Οικογένεια και την Ισότητα των Φύλων, Μαρία Συρεγγέλα με αφορμή τη δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν στα Γλυκά Νερά.

«Ας μην εθελοτυφλούμε, καμία γυναίκα δεν πρόκειται να νιώσει ασφαλής να μιλήσει, να καταγγείλει και να ζητήσει βοήθεια, αν δεν νιώθει πως την περιμένει ένα δίχτυ προστασίας για την ίδια ή και τα παιδιά της» τονίζει η Μαρία Συρεγγέλα.

«Πολιτεία και κοινωνία οφείλουν να στέκονται συστρατευμένες ενάντια σε οποιαδήποτε μορφή κακοποιητικής συμπεριφοράς απέναντι σε γυναίκες, είτε αυτή εκδηλώνεται στο κοινωνικό ή εργασιακό περιβάλλον, είτε ακόμη και εντός της οικογενειακής εστίας. Καμία πόρτα δεν πρέπει να μένει κλειστή όταν υπάρχει έστω και μία μικρή υποψία βίας, καθώς κάθε λεπτό σιωπής μετρά αντίστροφα για τη δημιουργία ακόμη περισσότερων θυμάτων» αναφέρει η υφυπουργός Εργασίας.

«Σήμερα λοιπόν υπάρχει μία σειρά τέτοιων προστατευτικών ”εργαλείων” στα οποία μπορούν, και παρακαλούμε τις γυναίκες, να ανατρέχουν. Ανάμεσα σε αυτά βρίσκονται δεκάδες Συμβουλευτικά Κέντρα σε όλη την Ελλάδα, στα οποία παρέχονται δωρεάν υπηρεσίες ψυχολογικής, νομικής και εργασιακής συμβουλευτικής και νομικής στήριξης. Παράλληλα, στο Δίκτυο Δομών της ΓΓΔΟΠΙΦ περιλαμβάνονται ξενώνες Φιλοξενίας, όπου μπορούν να φιλοξενηθούν γυναίκες θύματα βίας με τα παιδιά τους» επισημαίνει.

«Τόσο τα θύματα, όσο και τα άτομα του κοντινού τους περιβάλλοντος, πρέπει επίσης να σημειωθεί, μπορούν να απευθύνονται και στην εθνική τηλεφωνική γραμμή SOS 15900 και η ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected], ενώ μπορούν να βρίσκουν χρήσιμες πληροφορίες και στην ιστοσελίδα metoogreece.gr» συμπληρώνει η Μαρία Συρεγγέλα.