Συνάντηση θα έχουν σήμερα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος στις 12:30 στο Μέγαρο Μαξίμου. Επί τάπητος αναμένεται να τεθούν ζητήματα εξωτερικής πολιτικής στον απόηχο των τουρκικών προκλήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναμένεται να ενημερώσει ενδελεχώς τον πρωθυπουργό για τις επαφές με Κύπρο και Αίγυπτο, καθώς αύριο Πέμπτη ο κ. Σαμαράς ταξιδεύει στη Λευκωσία και την Παρασκευή στο Κάιρο, για επαφές στο πλαίσιο του κοινού άξονα των δύο χωρών με την Αθήνα για ζητήματα ενεργειακής πολιτικής αναφορικά με τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων, που ουσιαστικά αποτελεί απάντηση στη στάση της Άγκυρας και την παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου στην ΑΟΖ της.

Η σύσκεψη κορυφής γίνεται μία ημέρα μετά τις δηλώσεις τούρκου βουλευτή στην ελληνική Βουλή στο πλαίσιο συνεδρίασης του ΝΑΤΟ για «άδεια της Άγκυρας για σεισμολογικές έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ» και «μοίρασμα των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων».

Σύμφωνα με πηγές της Χαριλάου Τρικούπη η σύσκεψη, στην οποία θα συμμετάσχει εν συνεχεία και ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, αφορά την προετοιμασία για το Eurogroup της Πέμπτης.