Σε υψηλούς τόνους, όπως ήταν αναμενόμενο, διεξάγεται στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου για τις εργασιακές αλλαγές, με τον αρμόδιο υπουργό Κωστή Χατζηδάκη να δηλώνει χαρακτηριστικά απευθυνόμενος προς την αντιπολίτευση ότι «αν παίζατε σε τουρνουά ψέματος, θα κερδίζατε ακόμα και τον Τσιτσιπά», υποστηρίζοντας ότι δεν ισχύουν τα όσα λέγονται περί κατάργησης του οκταώρου, ανατροπής του καθεστώτος των υπερωριών προς το δυσμενέστερο και διευθέτησης του χρόνου εργασίας.

«Κατακεραυνώνετε την κυβέρνηση γιατί δεν σας ενδιαφέρει το νομοσχέδιο, αλλά η απόγνωση από τις δημοσκοπήσεις. Αντί να μικραίνει το χάσμα επί Μητσοτάκη μεγαλώνει! Αυτή είναι η ανησυχία σας και όχι για τους εργαζομένους» σημείωσε.

«Βλέπετε το δικαίωμα στην απεργία όχι όμως στην εργασία, συνέχισε. Για εσάς δικαιώματα έχουν όσοι θέλουν να απεργήσουν αλλά όχι όσοι θέλουν να εργαστούν!

Το ΚΚΕ επαναλαμβάνει συνεχώς το μότο πως νόμος είναι το δίκιο εργάτη. Να το δεχτούμε. Αλλά να δεχθείτε και ‘σεις ότι νόμος είναι το δίκιο του φοιτητή να δώσει εξετάσεις, το δίκιο του αναπήρου που πρέπει να εξυπηρετηθεί και τόσα άλλα. Είστε με τους εργατοπατέρες εμείς με τη κοινωνία. Εσείς με τη καθυστέρηση εμείς με την Ευρώπη εσείς με τη αντίδραση εμείς με την πρόοδο» συμπλήρωσε.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ η κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση έχει κηρύξει πόλεμο στον κόσμο της εργασίας», προσθέτοντας ότι «με αυτή την αντιδραστική αντιμεταρρύθμιση έρχεστε να δώσετε το τελειωτικό χτύπημα στον κόσμο της εργασίας. Ρυθμίσεις που στην πιο σκληρή μνημονιακή εποχή δεν θεσπίστηκαν. Είστε απόλυτα απομονωμένοι στη Βουλή και πάνω απ’ όλα στην κοινωνία».

Ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Γεώργιος Μουλκιώτης τόνισε ότι «η ΝΔ ισοπεδώνει τα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα και διαμορφώνει ένα ζοφερό παρόν και κυρίως μέλλον», ενώ ο Χρήστος Κατσώτης του ΚΚΕ προειδοποίησε πως «δεν θα κάνουμε πίσω το ποτήρι θα το πιείτε μέχρι τέλους! Το νομοσχέδιο είναι για τα σκουπίδια».