«Πρέπει να πάμε σε κυβερνήσεις συνεργασίας και νομίζω ότι αυτό οι σοβαροί αριστεροί και οι σοβαροί δεξιοί το λένε. Συνεργασίες όμως δεν γίνονται με προτάσεις στα παράθυρα. Εμείς έχουμε πει ότι θα γίνει μια σοβαρή κουβέντα πριν από τις εκλογές για τα πρόσωπα και για τις θέσεις», τόνισε την Τετάρτη, σε δηλώσεις του στο Mega, ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.

Όπως σημείωσε ακόμη, το Ποτάμι έχει αυτόνομη κυβερνητική πρόταση για τη χώρα και όχι «πρόταση τσόντας» στον ΣΥΡΙΖΑ ή τσόντας στη ΝΔ.

Για το εάν θα συναινέσει να είναι πρωθυπουργός ο επικεφαλής του πρώτου κόμματος σε κυβέρνηση συνεργασίας, τόνισε ότι το Ποτάμι θα σεβαστεί την πολιτική νομιμότητα δηλαδή ένα κόμμα που παίρνει ένα μεγάλο ποσοστό και είναι πρώτο κόμμα έχει πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με τον κ. Θεοδωράκη, «κανένας σοβαρός Έλληνας δεν θέλει αυτοδυναμία είτε του ΣΥΡΙΖΑ είτε της ΝΔ», ενώ ειδικά για τον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι θα έχει τεράστιο πρόβλημα γιατί από την φύση του έχει πολλές απόψεις: «Σκέψου 12 συνιστώσες να πρέπει να συνεργαστούν σε μια κυβέρνηση 152 βουλευτών», παρατήρησε.

Για το μπόνους των 50 εδρών, στο οποίο αναφέρθηκε και ο Μανώλης Γλέζος, σημείωσε ότι χρειάζεται να είναι αναλογικό για το πρώτο κόμμα ανάλογα με το ποσοστό που λαμβάνει. Πρόσθεσε πως είναι εφικτή η άμεση αλλαγή του εκλογικού νόμου και πως υπάρχει έτοιμος εκλογικός νόμος στον οποίο έχουν συμφωνήσει και οι συνταγματολόγοι. Έκανε όμως λόγο για πρόβλημα το οποίο έχει διαβλέψει το Ποτάμι στο γεγονός ότι «με το παλιό σύστημα, ότι όλες οι λύσεις αναβάλλονται».