«Δεν συμμερίζομαι τους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης» για τα stress tests δήλωσε τη Δευτέρα ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας στον Βήμα FM. Σύμφωνα με τον ίδιο, «στην πορεία θα φανεί, αν θα ενισχυθεί η πραγματική οικονομία».

Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο ευρωβουλευτής, «δεν συμμερίζομαι αυτούς τους πανηγυρικούς τόνους της κυβέρνησης. Όσοι πιστεύουν ότι θα αλλάξουν αμέσως τα πράγματα και γρήγορα στο πολιτικό επίπεδο, μετά τη χθεσινή ανακοίνωση, νομίζω ότι αυταπατώνται. Είναι καλό ότι δεν θα χρειαστούν κι άλλα λεφτά από το μαξιλάρι του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για τις τράπεζες».

Πρόσθεσε, όμως, πως «η πραγματική ζωή των πολιτών, τουλάχιστον της μεγάλης πλειοψηφίας, δεν θα αλλάξει από τη χθεσινή ανακοίνωση. Η πρωθυπουργική δήλωση, ότι βγαίνουμε από την κρίση, δεν είναι πειστική και επειδή το λέει ο κ. Σαμαράς εδώ και πάρα πολύ καιρό και διαψεύδεται από την πραγματικότητα, ακόμη κι αν το πει ο Σαμαράς και είναι αλήθεια, θα “την πάθει” σαν τον ψεύτη βοσκό».

Συμπλήρωσε ότι «αυτή η επιθετικότητα του κ. Σαμαρά έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, ενοχλεί και τους ανθρώπους που είναι στον μεσαίο χώρο, που δεν είναι ούτε με τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε με τη ΝΔ. Για παράδειγμα ο κ. Σαμαράς είναι ο μόνος πρωθυπουργός 40 χρόνια τώρα, μετά την πτώση της δικτατορίας, που δεν έχει καλέσει μια φορά τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων».

Ο κ. Παπαδημούλης απέδωσε σε πανικό τη στάση της κυβέρνησης λέγοντας: «Επειδή όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ένα διευρυνόμενο προβάδισμα υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Σαμαράς συμπεριφέρεται σαν κι αυτόν που χάνει στο 80′ 2-0 και προσπαθεί αγχωδώς να ισοφαρίσει. Υπάρχει ένας κίνδυνος να την πάθει σαν το Γερμανία- Βραζιλία η ΝΔ, πολλά γκολ».

Στο Μέγαρο Μαξίμου επικρατεί ικανοποίηση για τα αποτελέσματα των stress tests και τόσο ο πρωθυπουργός όσο και κυβερνητικά στελέχη δεν κρύβουν την αισιοδοξία τους για τα ευχάριστα νέα στον τραπεζικό τομέα. «Τα τεστ αντοχής των ελληνικών τραπεζών ξεπέρασαν κάθε προσδοκία. Πλέον, βήμα- βήμα, πάνω σε στέρεες βάσεις, βγαίνουμε από την κρίση», ανέφερε χθες ο Α. Σαμαράς.