Τη βεβαιότητα ότι θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο η δύναμη του ΚΚΕ, εξέφρασε η γενική γραμματέας του κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας απόψε σε συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος.

Η Αλέκα Παπαρήγα είπε ότι σκληρά μέτρα κατά των εργαζομένων λαμβάνονται σε όλη την Ευρώπη, ακόμη και στη Γερμανία που δεν είναι υπερχρεωμένη, υποστηρίζοντας ότι ο μηχανισμός στήριξης «είναι κρεμάλα για τον ελληνικό λαό».

Αναφερόμενη στα εκλογικά αποτελέσματα η κ. Παπαρήγα διαβεβαίωσε ότι το κόμμα της θέλει και μπορεί να αναλάβει περισσότερες ευθύνες για το κοινωνικό λαϊκό μέτωπο, την αντεπίθεση, την λαϊκή αφύπνιση, την ανάπτυξη της λαϊκής αντεπίθεσης και πρόσθεσε ότι «τρέμουν την λαϊκή αντίδραση που θα ξεσπάσει και ετοιμάζουν σενάρια πολιτικής συνεργασίας, το σενάριο της ξεπεσμένης κεντροαριστεράς στην Ευρώπη ή το σενάριο της ξοφλημένης κεντροδεξιάς, επίσης πανευρωπαϊκά».

Η γραμματέας του ΚΚΕ πρόσθεσε ότι η τρόικα δεν ήρθε στην Ελλάδα απρόσκλητη, ούτε με το έτσι θέλω. «Την πόρτα άνοιξε διάπλατα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Ήταν επιλογή του ΠΑΣΟΚ η τρόικα να απαρτίζεται από την ευρωζώνη, το ΔΝΤ και την ευρωπαϊκή τράπεζα και το Μνημόνιο έγινε για να βοηθήσει απλόχερα εκείνους που ευθύνονται για την όξυνση της κρίσης, αυτούς που ευθύνονται για τα ελλείμματα και το χρέος».

Όπως είπε η κ. Παπαρήγα, το Μνημόνιο δεν συνιστά απλά και μόνο μια οικονομική συμφωνία για την αποπληρωμή του χρέους. Είναι και το πολιτικό εργαλείο, το πολιτικό άλλοθι, προκειμένου να προχωρήσουν αντιδραστικά διαρθρωτικά μέτρα, που γράφονταν καθαρά στα προγράμματα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, με όχημα τον μπαμπούλα της χρεοκοπίας, όπως:

1. Ριζική ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και βασικών κατακτήσεων.

2. Γενικευμένη εμπορευματοποίηση, ιδιωτικοποίηση του συστήματος παιδείας, υγείας, πρόνοιας,

3. Πωλήσεις στους επιχειρηματικούς ομίλους αιγιαλών, ορεινών όγκων, βασικών λιμανιών και αεροδρομίων, και τόσα άλλα, ατελείωτος κατάλογος.

4. Απαράδεκτη συνδιαχείριση του Αιγαίου που οδηγεί στην αποστρατιωτικοποίηση – νατοποίηση 21 ελληνικών νησιών.

Αν θέλουμε να απαλλαγούμε από την Τρόικα, είπε η κ. Παπαρήγα, πρέπει να βάλουμε στόχο να απαλλαγούμε από την πολιτική πλειοψηφία ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.