«Εκτέλεση σε δόσεις» καταγγέλλει το ΚΚΕ

«Η ρύθμιση της κυβέρνησης δεν αφορά την πραγματική ανακούφιση του λαού»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
18:00
23/10/2014
«Εκτέλεση σε δόσεις» καταγγέλλει το ΚΚΕ
loading

«Η ρύθμιση της κυβέρνησης δεν αφορά την πραγματική ανακούφιση του λαού, αλλά να εισπραχθούν, με κάθε τρόπο, οι οφειλές των λαϊκών οικογενειών προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία, οι οποίες έχουν διογκωθεί εξαιτίας των αβάσταχτων και άδικων φόρων, της ανέχειας και της ανεργίας», τονίζει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του για την τροπολογία της κυβέρνησης σχετικά με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι το πρόβλημα για τους εργαζόμενους, τους άνεργους και τους αυτοαπασχολούμενους δεν είναι ο αριθμός των δόσεων, αλλά το ότι δεν έχουν να πληρώσουν.

«Παρόμοια πρόταση με αυτή της κυβέρνησης έχει καταθέσει και ο ΣΥΡΙΖΑ, αποδεικνύοντας ότι και αυτός αναγνωρίζει τα "μνημονιακά" χαράτσια και τα άλλα χρέη και καλεί το λαό να τα πληρώσει» τονίζει το ΚΚΕ, προσθέτοντας ότι «αποδεικνύεται τελικά ότι όσοι ορκίζονται στο στόχο της καπιταλιστικής ανάπτυξης και αποδέχονται τα ευρωπαϊκά μνημόνια διαρκείας, τους ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς και την ενίσχυση του κεφαλαίου, το μόνο που μπορούν να υποσχεθούν είναι ορισμένα ψίχουλα, "ελαφρύνσεις" για την πιο ακραία φτώχεια, τη στιγμή που καλούν το λαό να συνεχίσει να "σφίγγει το ζωνάρι" και να μάθει να ζει με ακόμη λιγότερα».

«Η λύση για τα λαϊκά στρώματα δεν είναι η "εκτέλεση σε δόσεις" που μας προτείνουν κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση» αναφέρει το ΚΚΕ, τονίζοντας την αναγκαιότητα οργάνωσης των αγώνων των εργαζομένων, ξεκινώντας από την άμεση ανάκτηση απωλειών, λόγω της κρίσης.

Στην ανακοίνωση του κόμματος, καλούνται οι εργαζόμενοι «να διεκδικήσουν πραγματικά μέτρα ανακούφισης, όπως είναι η πλήρης κατάργηση των αντιλαϊκών φόρων και χαρατσιών, το κούρεμα χρεών για τα λαϊκά στρώματα, η απαγόρευση κατασχέσεων και πλειστηριασμών και άλλα μέτρα που περιέχονται στις προτάσεις νόμου του ΚΚΕ».

«Να πληρώσει η πλουτοκρατία με φορολόγηση 45% στα διανεμόμενα και μη κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου και κατάργηση όλων των φοροαπαλλαγών για το μεγάλο κεφάλαιο» καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει