«Επιβάλλεται νέο μέτρο με την τροπολογία για τα ληξιπρόθεσμα»

ΣΥΡΙΖΑ: Συνέχιση της εφαρμογής της εισφοράς αλληλεγγύης για τα επόμενα 2 χρόνια


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
16:43
23/10/2014
«Επιβάλλεται νέο μέτρο με την τροπολογία για τα ληξιπρόθεσμα»
loading

Κριτική στη ρύθμιση που κατατέθηκε στη Βουλή το μεσημέρι της Πέμπτης σχετικά με τη νέα ρύθμιση οφειλών σε ΔΟΥ και ασφαλιστικά Ταμεία ασκεί ο βουλευτής και υπεύθυνος Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος, σημειώνοντας παράλληλα πως στην ίδια τροπολογία «επιβάλλεται και νέο μέτρο – η συνέχιση της εφαρμογής της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης για τα επόμενα 2 χρόνια».

Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, «έπειτα από πάμπολλες καθυστερήσεις και από την πίεση που άσκησε ο ΣΥΡΙΖΑ με την Πρόταση Νόμου που κατέθεσε πρόσφατα για τη ρύθμιση οφειλών, η κυβέρνηση αναγκάστηκε να φέρει προς ψήφιση σχετική τροπολογία. Η ρύθμιση που προτείνει η κυβέρνηση είναι μεν ευνοϊκότερη από την υφιστάμενη, η οποία επί της ουσίας έχει αποτύχει καθώς ελάχιστοι οφειλέτες έχουν υπαχθεί σε αυτή. Ωστόσο, η πρόταση της κυβέρνησης δεν επαρκεί για την επίλυση του προβλήματος των ληξιπρόθεσμων οφειλών, που συνεχίζουν να αυξάνονται, ούτε και για την ανακούφιση των χιλιάδων πολιτών που χρωστούν».

Και αυτό, όπως αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, διότι:

  • Συνεχίζεται η επιβολή επιτοκίου στο ποσό της οφειλής, ενώ και οι περικοπές στις προσαυξήσεις μειώνονται όσο αυξάνονται οι δόσεις. Με άλλα λόγια, αυτοί που χρειάζονται περισσότερες δόσεις, οι πιο ευάλωτοι σήμερα, θα καταβάλλουν τελικά υψηλότερο ποσό.
  • Δεν συνδέεται το ποσό της δόσης με τη δυνατότητα αποπληρωμής του οφειλέτη. Μπορεί έτσι δύο οφειλέτες με διαφορετικό εισόδημα να πληρώνουν το ίδιο ποσό δόσης.

«Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί ότι στην ίδια τροπολογία επιβάλλεται και νέο μέτρο – η συνέχιση της εφαρμογής της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης για τα επόμενα 2 χρόνια», συμπληρώνεται στην ανακοίνωση του κ. Τσακαλώτου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Πρόταση Νόμου που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ απαντά με καλύτερο τρόπο στο πρόβλημα της υπερχρέωσης των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων, καθώς βασική φιλοσοφία της είναι η σύνδεση των δόσεων με το διαθέσιμο εισόδημα του οφειλέτη, χωρίς την επιβολή επιτοκίου. Με αυτό τον τρόπο όχι μόνο θα δοθεί σημαντική ανάσα σε όσο το δυνατό περισσότερο κόσμο, αλλά και θα ενισχυθούν τα δημόσια έσοδα.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει