Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου επιβεβαίωσε και επισήμως ότι θα βρίσκεται στην Αθήνα στις 31 Μαΐου για τη συνάντησή του με τον ομόλογό του, Νίκο Δένδια, σύμφωνα με το τουρκικό κρατικό κανάλι TRT.

«Έλαβα την πρόσκληση, στις 31 Μαΐου θα πάω στην Ελλάδα», δήλωσε σε Τούρκους δημοσιογράφους πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος, στην οποία μίλησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

στην ατζέντα της συνάντησης Δένδια – Τσαβούσογλου θα βρεθούν οι διμερείς σχέσεις και η πιθανότητα συνέχισης των διερευνητικών επαφών. Στο επίκεντρο της συζήτησης των δύο υπουργών Εξωτερικών, όμως, φαίνεται ότι θα βρεθεί η προετοιμασία της συνάντησης Μητσοτάκη – Ερντογάν.

Στα Χανιά σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να συναντήσει ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας την επόμενη εβδομάδα. Ειδικότερα, όπως επισημαίνουν διπλωματικές πηγές, ο προσκεκλημένος της γειτονικής χώρας αναμένεται στην Ελλάδα την Κυριακή, ωστόσο οι επίσημες συναντήσεις και οι επαφές του θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 31 Μαΐου.

Ο κ. Μητσοτάκης επιθυμεί να δει τον επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας ως ανταπόδοση αντίστοιχης κίνησης στην οποία είχε προβεί ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Θυμίζουμε πως όταν επισκέφθηκε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας την Άγκυρα, δεν είδε μόνο τον ομόλογό του κ. Τσαβούσογλου αλλά και τον Τούρκο πρόεδρο με τον οποίο μάλιστα τα είπαν για αρκετή ώρα. Τώρα λοιπόν το Μέγαρο Μαξίμου θέλει να ανταποδώσει αυτή την κίνηση. Αξίζει να σημειωθεί ότι επισήμως δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί η συνάντηση Μητσοτάκη – Τσαβούσογλου καθώς μόλις χθες όταν ρωτήθηκε σχετικά ο Έλληνας πρωθυπουργός από δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες απάντησε πως δεν μπορεί ούτε να το διαψεύσει, ούτε να το επιβεβαιώσει, προσθέτοντας πως θα βρεθούν εάν τα προγράμματά τους συμπέσουν. Ωστόσο είναι σίγουρο ότι η συνάντηση θα γίνει και δη στην πατρίδα του κ. Μητσοτάκη στην Κρήτη.

Συν τοις άλλοις, Μητσοτάκης και Ερντογάν αναμένεται να συναντηθούν στις 14 Ιουνίου, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής των ηγετών των χωρών του Βορειοατλαντικού Συμφώνου (ΝΑΤΟ) που θα πραγματοποιηθεί στην έδρα της συμμαχίας στις Βρυξέλλες.