Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης παίρνει, σήμερα, τη σκυτάλη των μαρτύρων που εξετάζονται στο πλαίσιο της δικαστικής διερεύνησης των καταγγελιών για «χρηματισμό» βουλευτών προκειμένου να επιτευχθεί η εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο κ. Σκουρλέτης, μάλιστα, στάθηκε η αφορμή για να παρέμβει η δικαιοσύνη όταν σε Τηλεοπτική του εμφάνιση επικαλέστηκε δημοσίευμα ( Κυριακάτικη kontranews) κάνοντας λόγο «για κουμπαρά».

«Εγώ διάβασα σε μια κυριακάτικη εφημερίδα ότι υπάρχουν κάποιοι φίλοι σας επιχειρηματίες οι οποίοι έχουν βγάλει κουμπαρά υπέρ αυτού του σκοπού. Για να μαζέψουν τους 180», είπε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σήμερα περνά το κατώφλι του εισαγγελέα εφετών Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου και ο διευθυντής του γραφείου του Αλ. Τσίπρα , Νίκος Παππάς.

Κλήση για να καταθέσουν θα λάβουν τις επόμενες ημέρες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας , ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης , ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος και ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννης Δραγασάκης.

Την ερχόμενη Δευτέρα έχει προγραμματιστεί η εξέταση του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Κωνσταντόπουλου.

Την αυλαία της εισαγγελικής έρευνας άνοιξε χθες ο δημοσιογράφος και διευθυντής της κυριακάτικης kontranews Αιμίλιος Λιάτσος για το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας το οποίο ανέφερε ότι «επιχειρηματίες συγκεντρώνουν χρήματα για τους 180».

Ο Αιμίλιος Λιάτσος στην κατάθεση του επικαλέστηκε το δημοσιογραφικό απόρρητο και δεν κατονόμασε το πρόσωπο που όπως ισχυρίζεται έδωσε τις πληροφορίες ωστόσο διευκρίνησε ότι δεν πρόκειται για πολιτικό.