Ο νέος εκλογικός νόμος για την ανάδειξη δημάρχων και περιφερειαρχών που κατατέθηκε προς ψήφιση στη Βουλή, κινείται στη σωστή κατεύθυνση, υποστήριξε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας Δημήτρης Παπαστεργίου, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου.

Όπως είπε απευθυνόμενος στα μέλη της ΚΕΔΕ, ο εκλογικός νόμος θα λύσει τα περισσότερα από τα προβλήματα που δημιούργησε ο υφιστάμενος, ενώ σημείωσε ότι εξαιτίας αυτού που ισχύει μέχρι και σήμερα, υπάρχουν ακόμη δήμοι που δεν έχουν προϋπολογισμούς. Παράλληλα, ανέφερε τις θέσεις της Ένωσης για τον τρόπο εκλογής των προέδρων των Δημοτικών Κοινοτήτων, το ποσοστό μείωσης του σημερινού αριθμού των μελών των Δημοτικών Συμβουλίων και άλλα σχετικά ζητήματα, τα οποία «θα τεθούν εκ νέου στην ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών και κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας του νομοσχεδίου στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής» όπως τόνισε.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της παράταξης «Αυτοδιοικητικό Κίνημα», δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης, υποστήριξε ότι ο εκλογικός νόμος των δημοτικών εκλογών του 2019 «έφερε πάρα πολλά προβλήματα στην Αυτοδιοίκηση, προσθέτοντας ωστόσο ότι ο νέος είναι απόρροια «μικροπαραταξιακής και μικροκομματικής λογικής». Παίρνοντας τον λόγο ο δήμαρχος Λαρισαίων και επικεφαλής της παράταξης «Προοδευτική Αυτοδιοικητική Συνεργασία», Απόστολος Καλογιάννης πάντως είχε αντίθετη άποψη, αφού υποστήριξε ότι ο νέος εκλογικός νόμος είναι «έκτρωμα» και συνιστά «δημοκρατική.

Τέλος, εκ μέρους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης χαρακτήρισε τον νόμο «απαράδεκτο», που χρησιμεύει μόνο στην κυβέρνηση και στην πλειοψηφία της διοίκησης της ΚΕΔΕ.