Στο πλαίσιο της σταδιακής επιστροφής στην κανονικότητα, ανοίγουν από σήμερα (17/05) μια σειρά από δραστηριότητες που απαιτούν την επίδειξη αρνητικού τεστ. Μεταξύ αυτών βρίσκεται και το άνοιγμα των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών.

Έναν από αυτούς επισκέφθηκε η Δόμνα Μιχαηλίδου, υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Συγκεκριμένα, πήγε στους «Φίλους του Παιδιού», στον Κεραμεικό, όπου και είδε από κοντά το πώς τα μικρά παιδιά επέστρεψαν στις αίθουσες.

Από την υφυπουργό ξεχώρισε το πράσινο φόρεμά της, αλλά και ένα κόσμημα στο χέρι της, στον οποίο περιλαμβάνεται και η ελληνική σημαία.

Η κ. Μιχαηλίδου έκανε λόγο για μια επαναλειτουργία που περίμεναν τόσο πολύ τα παιδια, οι γονείς τους, αλλά και η Πολιτεία. Σημείωσε ακόμη ότι «ήταν μια απόφαση που χρειαζόταν για να ενισχυθεί το παιδί, η οικογένεια και να επανέλθουμε σε μια κανονικότητα που όλοι χρειαζόμαστε».

Ακόμη, επισήμανε ότι οι νηπιαγωγοί μπαίνουν σε λίστα προτεραιοποίησης για τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού. Επειδή πολλοί από αυτούς είναι στην ηλικιακή ομάδα 20-30, που δεν έχει ανοίξει ακόμη η πλατφόρμα, έχουν συλλεχθεί τα στοιχεία τους για να προχωρήσει το θέμα.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες του newsbeast.gr:

Βίντεο – Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος