«Δεν θα προλάβει να εφαρμόσει τον προϋπολογισμό η κυβέρνηση» εκτίμησε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1, κάνοντας λόγο για έναν εξωραϊσμένο σχέδιο προϋπολογισμού.

«Βασίζεται σε υπεραισιόδοξες προβλέψεις, και δεν έχει πάρει την έγκριση της τρόικας» σημείωσε χαρακτηριστικά ενώ τόνισε ότι η πρόβλεψη ότι θα πέσει η ανεργία, από το 27,5% στο 22% και δεν τεκμαίρεται από πουθενά, είναι «αέρα πατέρα», «φούσκα».

«Εμφανίζουν ως παροχή τη μονιμοποίηση της έκτακτης εισφοράς με το δολωματάκι ότι μπορεί να μειωθεί, ενώ η δέσμευση ήταν ότι τέλος του 2014 τελειώνει η έκτακτη εισφορά». «Το μόνο συγκεκριμένο που παρουσιάζουν ως ελάφρυνση είναι ο φόρος στο πετρέλαιο θέρμανσης όπου τον ανέβασε ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος 450% και τώρα τον κατεβάζουν 30% και λέει ‘’δοξάστε με”».

«Ο προϋπολογισμός είναι κάτω και πολύ πίσω από τις προσδοκίες που καλλιέργησε ο ίδιος ο κ. Σαμαράς με τις διαρροές, ενώ αυτοί που είναι στα όρια της φτώχειας πληρώνουν πολλά, ενώ αυτοί που έχουν πολλά λεφτά δεν πληρώνουν τίποτα, καθόλου, ή πληρώνουν εθελοντικά» πρόσθεσε ο κ. Παπαδημούλης.