Ατολμία αποδίδει στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ο βουλευτής του κόμματος Νίκος Φίλης, επειδή δεν προχώρησε στον πλήρη διαχωρισμό του Κράτους από την Εκκλησία.

Τονίζει επίσης ότι «έπρεπε να δώσουμε τη μάχη να μην αναγράφεται στο Σύνταγμα πως επικρατούσα θρησκεία στην Ελλάδα είναι η Ορθοδοξία», ενώ χαρακτήρισε το μάθημα των θρησκευτικών στα σχολεία «κατήχηση των παιδιών στην Ορθοδοξία» σε διαδικτυακή εκδήλωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που οργάνωσαν τα μέλη της περιοχής των Γιαννιτσών. Παράλληλα υπογράμμισε ότι θα πρέπει να επανεξεταστεί το ζήτημα της μισθοδοσίας των κληρικών από το κράτος «διότι δεν μπορούμε να πληρώνουμε μόνο τους χριστιανούς ιερείς και όχι τους εκπροσώπους άλλων θρησκειών».

Ο πρώην υπουργός είπε επίσης πως είναι λυπηρό η Αριστερά να συμπράττει με εκκαθαρίσεις που έγιναν στο χώρο των θεολόγων.

«Μπορεί εγώ να έφυγα από το Υπουργείο γιατί μπήκε θέμα από την Εκκλησία. Πριν διώξει εμένα ο Τσίπρας από το Υπουργείο όμως, είχε διώξει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος τους εκπαιδευτικούς, τους θεολόγους, που είχαν πάρει μέρος στην εκπόνηση των προγραμμάτων με τη συναίνεσή του από τα διάφορα όργανα της εκκλησίας. Είναι λυπηρό η Αριστερά να συμπράττει, έστω με αυτό τον τρόπο, δεν λέω ότι υπήρξε συνεννόηση, να συμπράττει σε τέτοιου είδους εκκαθαρίσεις στο χώρο της πολιτικής και στο χώρο της Εκκλησίας» ήταν τα λόγια του.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.