Την προστασία της απασχόλησης και των εργασιακών δικαιωμάτων καθώς επίσης και την αντικατάσταση του Συμφώνου Σταθερότητας με ένα Σύμφωνο Βιώσιμης Ανάπτυξης, Κοινωνικής Συνοχής και Οικονομικής Σύγκλισης ζητούν, μεταξύ άλλων, με κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, ενόψει της συνόδου κορυφής του Πόρτο στις 7-8 Μαΐου.

«Παρά τα σημαντικά βήματα του τελευταίου έτους, όπως η δημιουργία του Ταμείου Ανάκαμψης, η απάντηση της ΕΕ παραμένει, σε μεγάλο βαθμό, ανεπαρκής και κατώτερη των κοινωνικών αναγκών», αναφέρουν οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Η κρίση της πανδημίας οδήγησε σε ακόμα μεγαλύτερη ύφεση, και περαιτέρω αποδυνάμωση του κοινωνικού ιστού, απώλεια εκατομμυρίων θέσεων εργασίας, υποβάθμιση των εργασιακών δικαιωμάτων και των συνθηκών εργασίας, εργασιακή επισφάλεια, μείωση των μισθών και αποδυνάμωση των συλλογικών διαπραγματεύσεων» επισημαίνουν.

Στο κείμενό τους αναφέρουν τέλος ότι «η κοινωνική δικαιοσύνη, η δίκαιη μετάβαση και η συμπεριληπτικότητα πρέπει να αποτελέσουν θεμέλιους λίθους για την ανάκαμψη των κοινωνιών και την αναπτυξιακή πορεία της ΕΕ. Οι λαοί της Ευρώπης ζητούν έμπρακτη αλληλεγγύη».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.