Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε για τον ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγό. Νωρίτερα η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είχε ψηφίσει για την άρση της ασυλίας του με 658 να φηφίζουν υπέρ και 25 κατά. Δέκα ευρωβουλευτές απείχαν.

Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έρχεται έξι μήνες μετά την καταδίκη του στη δίκη της Χρυσής Αυγής, σε 13 χρόνια και 8 μήνες, για ένταξη στην εγκληματική οργάνωση, διεύθυνση αυτής και διακεκριμένη οπλοκατοχή.

Θα παίρνει 11.000 ευρώ το μήνα ακόμα και στη φυλακή

Ο Γιάννης Λαγός ακόμα και εάν οδηγηθεί στη φυλακή ως καταδικασμένος θα συνεχίσει να λαμβάνει μηνιαίως πάνω από 11.000 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Λαγός δεν χάνει πλήρως τα προνόμια που έχει ως μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καθώς θα συνεχίσει να λαμβάνει 6.800 ευρώ το μήνα ως αποζημίωση (έτσι αποκαλείται ο μισθός του ευρωβουλευτή, όπως άλλωστε και του κάθε Έλληνα βουλευτή) και κατά πάσα πιθανότητα θα συνεχίζει να λαμβάνει αποζημίωση και για τη διατήρηση του γραφείου του στις Βρυξέλλες που είναι άλλα 4.300 ευρώ το μήνα. Συνολικά δηλαδή ακόμη και εάν βρεθεί στο κελί, θα παίρνει τουλάχιστον 11.100 ευρώ σε μηνιαία βάση.

Η μόνη περίπτωση να σταματήσει να πληρώνεται από τους Ευρωπαίους φορολογούμενους πολίτες είναι να καταδικαστεί αμετάκλητα.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast.gr. Ακολουθήστε το Newsbeast.gr σε Instagram, Facebook και Twitter.