«Ναι» στην άρση της ασυλίας του Γιάννη Λαγού ψήφισε η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Στην ψηφοφορία, η οποία διενεργήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας και τα αποτελέσματά της ανακοινώθηκαν πριν από λίγο, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, 658 ψήφισαν υπέρ και 25 κατά. Δέκα ευρωβουλευτές απείχαν.

Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έρχεται έξι μήνες μετά την καταδίκη του στη δίκη της Χρυσής Αυγής, σε 13 χρόνια και 8 μήνες, για ένταξη στην εγκληματική οργάνωση, διεύθυνση αυτής και διακεκριμένη οπλοκατοχή.

Η αρμόδια επιτροπή νομικών υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου είχε ήδη εισηγηθεί την άρση της ασυλίας του με 22 μέλη να ψηφίζουν υπέρ και δύο λευκό.

Πληροφορίες για τις επόμενες κινήσεις του καταδικασμένου Χρυσαυγίτη

Πληροφορίες του newsbeast.gr αναφέρουν ότι ο ίδιος έχει φροντίσει, για το ενδεχόμενο που όντως αποφασιζόταν άρση της ασυλίας του, να ζητήσει άσυλο σε άλλο ευρωπαϊκό κράτος. Μάλιστα συνεργάτες του αναφέρουν ότι ήδη έχει μια τέτοια πρόταση από άλλο κράτος χωρίς να δίνουν ωστόσο περισσότερες λεπτομέρειες για ευνόητους λόγους.

Αυτό σημαίνει ότι οι ελληνικές αρχές θα πρέπει να κινηθούν πολύ γρήγορα και να καταθέσουν αίτημα προς τις βελγικές αρχές χωρίς χρονοτριβή προκειμένου να εκδοθεί στην Ελλάδα και να οδηγηθεί στη φυλακή. Εάν δεν γίνουν γρήγορα οι διαδικασίες ή για οποιοδήποτε λόγο υπάρξουν καθυστερήσεις είτε από την ελληνική πλευρά είτε από τη βελγική, τότε δεν αποκλείεται ο Γιάννης Λαγός να γίνει… λαγός και να βρεθεί νόμιμα σε άλλη χώρα που θα μπορεί να διαμένει εκεί – εάν βέβαια δεν πιεστεί και αυτή να τον εκδώσει.