Σφοδρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τη χθεσινή συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με την Άνγκελα Μέρκελ και τα όσα ειπώθηκαν μετά την ολοκλήρωσή της.

Την ώρα που από την Κουμουνδούρου διέρρεαν πως ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται μία ανάσα πριν την αυτοδυναμία, με την επιλογή του χρόνου που έγιναν οι διαρροές – δηλαδή όσο ο Αντώνης Σαμαράς βρισκόταν με τη γερμανίδα Καγκελάριο – μόνο τυχαία να μην μπορεί να θεωρηθεί, παράλληλα έκαναν λόγο για «θλιβερή εικόνα του πρωθυπουργού» η οποία εκθέτει τόσο τον ίδιο όσο και τη χώρα, χαρακτηρίζοντάς τον ως «τον πιο ένθερμο υποστηρικτή της καγκελαρίου στην Ευρώπη».

Στην Κουμουνδούρου κατηγορούν τον πρωθυπουργό ότι δεν διαπραγματεύτηκε καν κατά τη χθεσινή του συνάντηση με την κα Μέρκελ, καθώς επίσης και ότι δεν απάντησε καν σε ερώτηση σχετικά με το κατά πόσον είναι αρνητικός στην χαλάρωση της λιτότητας.

Εκτιμούν μάλιστα ότι ο κ. Σαμαράς απέσπασε μόνο επαίνους και τίποτα περισσότερο, ενώ θεωρούν ότι η επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Βερολίνο ήταν «εξαρχής υπονομευμένη» και ότι έγινε όχι για την αναζήτηση λύσεων αλλά για την κοροϊδία του ελληνικού λαού και την εξασφάλιση πολιτικού χρόνου προς όφελος του κυβερνητικού συνασπισμού που βλέπει τη δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ να οξύνεται, ανοίγοντας τη δημοσκοπική ψαλίδα.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνουν επίσης ότι ο κ. Σαμαράς ουσιαστικά δεσμεύτηκε να συνεχίσει το καταστροφικό Μνημόνιο, εμφανίζοντας το προσεχές διάστημα δικό του «σχέδιο μεταρρυθμίσεων», το οποίο θα ισχύσει και μετά τη φυγή της τρόικας, όποτε και αν αυτή γίνει.

Όσον αφορά στο μέτωπο της εσωτερικής πολιτικής, στην Κουμουνδούρου προεξοφλώντας ότι η χώρα διανύει προεκλογική περίοδο, συνεχίζουν το σχεδιασμό των περιοδειών του Αλέξη Τσίπρα, μέσα από την ενδελεχή μελέτη των δημοσκοπικών ευρημάτων, για την εκμετάλλευση του μομέντουμ και την περαιτέρω αύξηση των ποσοστών του κόμματος και σε εκλογικές περιφέρειες που παρουσιάζει μειωμένη επιρροή.