«Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση όλη κάνει μία σοβαρή διαπραγμάτευση. Το ζήτημα του χρέους μπορεί να βελτιωθεί», δήλωσε τη Δευτέρα ο βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης, μιλώντας στον Real FM.

Ο πρώην υπουργός Εσωτερικών στο ερώτημα για τις προσδοκίες που υπάρχουν εν όψει της συνάντησης του πρωθυπουργού με τη γερμανίδα καγκελάριο την Τρίτη στο Βερολίνο απάντησε: «Ελπίζουμε ότι αυτό το οποίο έχουν δεσμευτεί οι Ευρωπαίοι θα υλοποιηθεί. Σας θυμίζω ότι είναι μία δέσμευση από τον Νοέμβριο του 2012. Η δέσμευση η δική μας ήταν να κάνουμε τις διαρθρωτικές αλλαγές που έπρεπε να κάνουμε. Έχουμε πιάσει τους στόχους μας. Η Ελλάδα αναβαθμίζεται συνεχώς από τους διάφορους οίκους οι οποίοι αξιολογούν τις οικονομίες των χωρών και δυστυχώς είμαστε υποχρεωμένοι από τη στιγμή που οι αγορές, οι εταιρείες ελέγχουν τις αγορές, να έχουμε την πιστοποίησή τους ότι η οικονομία πάει καλά.

«Εκεί λοιπόν βλέπουμε τους στόχους μας, πέραν από τα πρωτογενή πλεονάσματα, πέραν από το ότι η χώρα βγήκε στις αγορές και μπόρεσε να δανειστεί και ετοιμαζόμαστε να ξαναβγούμε πάλι και να δανειστούμε με καλύτερους όρους, ότι οι εταίροι μας θα υλοποιήσουν την υπόσχεσή τους. Και αυτή είναι μία προσπάθεια η οποία είναι συνεχής. Και πιστεύω ότι ο πρωθυπουργός θα έχει κάποια καλά νέα στο θέμα αυτό μέσα στο 2015 για να μπορέσει να γίνει επιτέλους αυτή η συζήτηση η οποία είναι σημαντική», πρόσθεσε.