Αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες για την προμήθεια μέχρι και 1.200 Τεθωρακισμένων Τροχοφόρων Οχημάτων Αναγνώρισης Μ1117 από τα αποθέματα του Αμερικανικού Στρατού δήλωσε πριν από λίγη ώρα στη Βουλή ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος απαντώντας σε σχετική ερώτηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Γιώργος Φραγγίδης με θέμα «Προμήθεια Μεταχειρισμένων Τεθωρακισμένων Τροχοφόρων Οχημάτων Αναγνώρισης (ΤΤΟΑ) Μ1117».

Η αρμόδια επιτροπή του Γενικού Επιτελείου Στρατού μάλιστα, προετοιμάζεται να μεταβεί στη Γερμανία το προσεχές χρονικό διάστημα, σίγουρα μετά το Πάσχα, προκειμένου να επιθεωρήσει ένα μέρος των αμερικανικών στρατιωτικών οχημάτων, τα οποία βρίσκονται εκεί. Μάλιστα η επίσκεψη θα γινόταν νωρίτερα, αλλά έχει αναβληθεί εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης.

Σύμφωνα με τον κ. Παναγιωτόπουλο, η επιθεώρηση (Joint Visual Inspection) των οχημάτων από την αρμόδια επιτροπή του Γενικού Επιτελείου Στρατού στη Γερμανία, θα πραγματοποιηθεί μετά την υπογραφή της σχετικής επιστολής προσφοράς και αποδοχής (LOA – Letter of Offer and Acceptance), «σε χρονικό διάστημα που τα μέτρα περιορισμού κατά της μετάδοσης της Covid-19 το επιτρέψουν. Οι οικονομικές λεπτομέρειες (όπως για παράδειγμα τα έξοδα μεταφοράς, αποθήκευσης και τα λοιπά), καθώς και τα επιμέρους θέματα προμήθειας παρελκόμενου οπλισμού, θα καθοριστούν και θα αναλυθούν στο κείμενο της τελικής LΟΑ που θα λάβει την έγκριση του ΚΥΣΕΑ» ανέφερε ο κ. Παναγιωτόπουλος.